Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Indisk curry med kikärtor och potatis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 st blomkålshuvuden
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 1 kg potatis
  • 2 st gula lökar, hackade
  • olja till stekning
  • 5 msk malen spiskummin
  • 3 msk mald koriander
  • 5 tsk malen kardemumma
  • 3 tsk gurkmeja
  • 8 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära
  • 8 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 800 ml kokosmjölk
  • 800 g kokta kikärtor på burk(avrunnen vikt)
  • 2 lime, rivet skal och juice

Tillagning

  1. Börja med att gnida in blomkålen med smör, salta och peppra. 
  2. Ställ sedan in i ugnen 175º i ca 30-40 minuter tills blomkålen är genombakad och fått fin färg. 
  3. Ös gärna blomkålen med smöret som hamnar i plåten några gånger under tillagningen. 
  4. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.
  5. Tillsätt vitlök, riven ingefära och tomatpuré. Fräs i någon minut.
  6. Lägg potatis i en gryta med vatten, kokosmjölk och salt. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
  7. Tillsätt kikärter, limeskal och limejuice.
  8. Koka upp och servera med nykokt ris, bakad blomkål, naan och hackad färsk koriander.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.