Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Indisk curry med kikärtor och potatis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 st blomkålshuvuden
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 1 kg potatis
  • 2 st gula lökar, hackade
  • olja till stekning
  • 5 msk malen spiskummin
  • 3 msk mald koriander
  • 5 tsk malen kardemumma
  • 3 tsk gurkmeja
  • 8 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära
  • 8 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 800 ml kokosmjölk
  • 800 g kokta kikärtor på burk(avrunnen vikt)
  • 2 lime, rivet skal och juice
Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Tillagning

  1. Börja med att gnida in blomkålen med smör, salta och peppra. 
  2. Ställ sedan in i ugnen 175º i ca 30-40 minuter tills blomkålen är genombakad och fått fin färg. 
  3. Ös gärna blomkålen med smöret som hamnar i plåten några gånger under tillagningen. 
  4. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.
  5. Tillsätt vitlök, riven ingefära och tomatpuré. Fräs i någon minut.
  6. Lägg potatis i en gryta med vatten, kokosmjölk och salt. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
  7. Tillsätt kikärter, limeskal och limejuice.
  8. Koka upp och servera med nykokt ris, bakad blomkål, naan och hackad färsk koriander.

Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Artiklar ur receptet

Blomkål
179218, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Spiskummin malen 430g
113894, MARTIN OLSSON, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Koriander 50g
103853, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/grm {{jmfPrisDeladString}}/grm
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Ingefära
128892, F&G M/S, Kina
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.