Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bakad kål med ädelost och rostade pumpa- och solroskärnor

Recept skrivet av
Arla
Modernt, grovt och inget finlir. Enklare och mer ekonomiskt kan det knappast bli. Kålens sötma framträder tydligare när den rostas i ugn. Den karamelliserade smaken står fint i kontrast med ädelostens sälta.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg spetskål
  • 1 kg blomkål
  • 1 kg brysselkål
  • 0,1 liter olivolja
  • 0,3 dl äppelcidervinäger
  • 0,3 dl rårörsocker
  • 0,5 msk salt

Garnering
  • 0,15 liter solroskärnor
  • 0,15 liter pumpakärnor
  • salt
  • 600 g Kvibille® Hallands Hav

Tillagning

  1. Ansa spetskål och blomkål och skär bort rotstocken. Skär kålen i grova bitar. Ansa och dela brysselkålen. Lägg inte för mycket i varje bleck, då blir kålen kokt istället för rostad.
  2. Blanda olja, vinäger, socker och salt. Fördela blandningen över kålen och baka i ugn på 220° ca 20 min tills kålen är gyllenbrun.
  3. Lägg solros- och pumpakärnor i ett bleck, fukta med vatten och salta lätt. Rosta i ugn på 220° ca 8 min.
  4. Blanda kålen och lägg upp på tallrikar eller i skålar. Smula över ädelost och strö på de rostade kärnorna.

Se också

Recept

Citronpicklad, bakad och friterad jordärtskocka med kryddad ostkräm

En spännande grön bufférätt med tre olika texturer av jordärtskocka. Friterade skockor toppas med en smakrik ostkräm, citronpicklad skocka och frasiga chips.
Inspiration

Gör det mesta av julen 2021!

Fjolårets tuffa jul satte verkligen restaurangernas uppfinningsrikedom på prov. I år finslipas de bästa idéerna för att göra det mesta av julen 2021, för oavsett läge är det värt att vässa utbud, lönsamhet och tänka på att jobba i stället!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.