Modernt, grovt och inget finlir. Enklare och mer ekonomiskt kan det knappast bli. Kålens sötma framträder tydligare när den rostas i ugn. Den karamelliserade smaken står fint i kontrast med ädelostens sälta.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1 kg spetskål
1 kg blomkål
1 kg brysselkål
0,1 liter olivolja
0,3 dl äppelcidervinäger
0,3 dl rårörsocker
0,5 msk salt
Garnering
0,15 liter solroskärnor
0,15 liter pumpakärnor
salt
600 g Kvibille® Hallands Hav
Tillagning
Ansa spetskål och blomkål och skär bort rotstocken. Skär kålen i grova bitar. Ansa och dela brysselkålen. Lägg inte för mycket i varje bleck, då blir kålen kokt istället för rostad.
Blanda olja, vinäger, socker och salt. Fördela blandningen över kålen och baka i ugn på 220° ca 20 min tills kålen är gyllenbrun.
Lägg solros- och pumpakärnor i ett bleck, fukta med vatten och salta lätt. Rosta i ugn på 220° ca 8 min.
Blanda kålen och lägg upp på tallrikar eller i skålar. Smula över ädelost och strö på de rostade kärnorna.
Se också
Vi rekommenderar
Recept
Citronpicklad, bakad och friterad jordärtskocka med kryddad ostkräm
En spännande grön bufférätt med tre olika texturer av jordärtskocka. Friterade skockor toppas med en smakrik ostkräm, citronpicklad skocka och frasiga chips.
Fjolårets tuffa jul satte verkligen restaurangernas uppfinningsrikedom på prov. I år finslipas de bästa idéerna för att göra det mesta av julen 2021, för oavsett läge är det värt att vässa utbud, lönsamhet och tänka på att jobba i stället!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.