Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bakad saffranspudding

Recept skrivet av
Magnus Johansson
Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.

Ingredienser

  • 720 g socker
  • 960 g äggula
  • 3 liter grädde
  • 1 liter mjölk
  • 3 g saffran
  • 1 apelsin, zest (endast skal)

Tillagning

  1. Rör socker och äggula tills sockret smält.
  2. Koka upp grädden och mjölken med saffran och apelsinzest.
  3. Blanda samman, sila bort zesten och smaka av.
  4. Häll upp i portionsglas/kopp.
  5. Baka av under plastfilm i 90° tills smeten stannat, ca 2 timmar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.