Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.
Ingredienser
720 g socker
960 g äggula
3 liter grädde
1 liter mjölk
3 g saffran
1 apelsin, zest (endast skal)
Tillagning
Rör socker och äggula tills sockret smält.
Koka upp grädden och mjölken med saffran och apelsinzest.
Blanda samman, sila bort zesten och smaka av.
Häll upp i portionsglas/kopp.
Baka av under plastfilm i 90° tills smeten stannat, ca 2 timmar.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.