Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bakad torsk

Recept skrivet av
Svenska Kocklandslaget
Bakad torsk med potatiskräm, rostade rödbetor och rostad vitvinsås.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer
  • 500 g torsk
  • salt

Kräm

  • 500 g potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt

Tillbehör

  • 4 st rödbetor
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 st fänkål
  • 4 kvistar körvel

Sås

  • 500 g fiskben
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • vinäger



Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Tillagning

  1. Skär upp torsken i fyra bitar. Salta och baka den i ugnen på 80°C till en kärntemperatur på 38°C. Låt vila.
  2. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Koka upp grädde, mjölk och smör. Blanda sedan allt under hastig vispning och smaksätt med salt.
  3. Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Rosta i ugnen med lite olja och malda fänkålsfrö på 180°C i cirka 20 minuter eller till de är mjuka. Hyvla fänkålen tunt och lägg i isvatten tillsammans med körveln.
  4. Lägg fiskben i en ugnsform tillsammans med lök och vitlök. Rosta i ugnen på 200°C tills den fått färg. Häll på vin, grädde och timjan på fiskbenen. Fortsätt att rosta i cirka 20 minuter. Sila av vätskan och fortsätt koka i kastrull till bra konsistens. Smaka upp med salt och vinäger.

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Köp ingredienserna från receptet

Hållbara Val
Torskfilé rygg MSC 110-130g/5kg
503359, MARTIN&SERVERA, Kina
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC Marin Steward Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Fänkål
246223
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rödbeta
122622, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
272245, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.