Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Baklava med saffran och citron

Recept skrivet av
Martin & Servera
Baklava är en förtrollande och utsökt dessert med en sötma som har erövrat hjärtan runt om i världen. Nu har denna delikatess även hittat hem på julbordet med smaker av mandel, valnöt, saffran och citron. Receptet kan anpassas till olika bakformar.

Ingredienser

Receptet ger: 2 formar baklava
(24 cm i diameter)

  • 40 blad filodeg
  • 400 g smält smör 
Fyllning
  • 300 g valnötter 
  • 300 g mandel 
  • 2 msk kanel 
  • 4 msk strösocker 
  • 50 g smält smör 
Sockerlag
  • 3 dl strösocker 
  • 3 dl honung 
  • 3 dl vatten 
  • Saft och skal från 2 citroner
  • Skal från 2 apelsin
  • 2 g saffran 
 

Från receptet

537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sötmandel hel 1kg
134437, MARTIN&SERVERA, USA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Valnötskärna 750g
135541, MARTIN&SERVERA, USA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Tina filodegen sakta i kylen, om den är fryst.
  2. Rosta mandel och valnötter.
  3. Blanda kanel med socker och smält smör.
  4. Smörj formarna och skär till filodegen så att den passar formen.
  5. Lägg ett blad i botten och pensla med smält smör. Lägg på ett blad och pensla även detta med smör. Uppreda med ytterligare två blad. 
  6. Fördela en tredjedel av valnöt- och mandelblandningen och lägg på ytterligare fyra blad, pensla med smör mellan varje blad. Upprepa 2 gånger till.
  7. Täck över baklavan med plastfilm och låt vila i kyl i cirka 20 min.
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Blanda strösocker, honung, vatten, saffran, apelsinskal, citronsaft och citronskal och koka upp. Låt sjuda 10 minuter.
  10.  Skär baklavan i fyrkanter i formen och baka av i 40 minuter.
  11.  Skeda över sockerlagen i omgångar över den varma baklavan och låt svalna.
  12.  Kan serveras både kall och rumstempererad.

Från receptet

537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sötmandel hel 1kg
134437, MARTIN&SERVERA, USA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Valnötskärna 750g
135541, MARTIN&SERVERA, USA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Artiklar från receptet

Honung flytande blomster 350g
561118, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kanel malen 800g
595777, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör saltat 81% 1kg
554535, MARTIN&SERVERA, Belgien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler julrecept

Recept

Julknäcke

Julknäcke med en smakrik kombination av ingefära, pomerans, fänkål och koriander som tillsammans skapar en harmonisk och välbalanserad smakupplevelse. Gott till julskinkmackan eller som smakrikt tillbehör till dina favoritostar på julbordet.
Recept

Julvegobulle

Upptäck Martin & Serveras formbara färs som har en självklar plats på det moderna julbordet! Vår högkvalitativa vegofärs fungerar utmärkt att smaksättas med julens kryddor. Färsen är lätt att forma och steka till vegobullar.
Recept

Gravad lax med rödbeta, dill, fänkål och rosépeppardressing

Finns det ett bättre sätt att omfamna de nordiska smakerna på julbordet än med gravad lax? Den friska smaken av lax kombinerad med den naturliga sötman från rödbetor ger ditt julbord det lilla extra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.