Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Baljväxt "Tucos"

Recept skrivet av
Maximillian Lundin
Baljväxt ”Tucos” med grönärtskräm, tångkaviar, popcorn och vårlök.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Brynt baljväxtfärs

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 10 klyftor vitlök, finhackad
  • 2,5 tsk havssalt
  • 8 msk matolja
  • 500 g baljväxtfärs

Grönärtskräm

  • 125 g olivolja extra virgin
  • 2,5 tsk färsk plockad timjan
  • 2,5 dl iMat havregrädde
  • 1200 g gröna tinade ärtor

Garnering

  • 2 burkar röd tångkaviar
  • 2 knippe vårlök, skuret tunt
  • timjankvistar
  • 2 dl popcorn (prova gärna att poppa blå popcornsmajs)
  • 10 st tunnbröd av rektangulär form, skurna i 4 bitar vardera
Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Tillagning

Brynt baljväxtfärs

  1. Hetta upp en panna på medelstark värme.
  2. Bryn löken och vitlöken i matoljan.
  3. Tillsätt baljväxtfärsen och sänk värmen lite.
  4. Låt brynas under återkommande omrörning under 5-7 minuter.
  5. Tillsätt ½ dl vatten precis i slutet och rör om.
  6. Nu grötar färsen till sig något men fortsätt att röra tills den börjar smula sig igen. Nu är den färdig.
  7. Smaksätt med eventuellt mer havssalt.

Grönärtskräm

  1. Koka upp olivolja, iMat och timjan.
  2. Tillsätt ärtorna och låt koka i 15 sekunder.
  3. Mixa till en slät kräm, eller till en grövre med en stavmixer.

Anrättning:

  1. Rosta ”Tucosbröden” i en torr panna.
  2. Lägg upp 1 msk baljväxtfärs i botten.
  3. Toppa med grönärtskräm.
  4. Garnera med tångkaviar, vårlök och popcorn.
  5. Serveras direkt innan ”Tucosen” blir för stela.

Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Artiklar ur receptet

Havssalt original grovt 1,5kg
439919, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Imat Oatly 1L
575068, OATLY, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från soja
  • Fri från mjölkprotein
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Ärter gröna 2,5kg
439737, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.