Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Baljväxtbakad misoaubergine

Recept skrivet av
Johan Gottberg & Stefan Eriksson
Baljväxtbakad misoaubergine, dill och Vretagulärtscrème.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Aubergine

  • 5 mindre auberginer från Gällstanäs
  • olivolja
  • 75 g bondbönsmiso
  • 400 g baljväxtfärs
  • 2 msk torkad mixad sockertång
  • ½ dl ärtsoja

Vretagulärtscrème

  • 6 dl mjukkokade gulärtor av sorten Vreta (spar till garnering)
  • 1 knippe dill, plockad i kvistar
  • spar lite kokvatten till att späda
  • 6 st mjukkokade vitlöksklyftor
  • olivolja
  • citronsaft

Garnering

  • 1 ask vinterportlak
  • 1 dl gulärtor kokta
  • ½ dl ärtsoja
  • finskurna dillstjälkar
  • sockertångs flagor
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Tillagning

Aubergine

  1. Dela på auberginerna och lägg i ett bleck
  2. Häll över olivolja salt och peppar och lägg på lock
  3. Baka halvvägs i ugn på 225° i 20 minuter
  4. Mixa mison med olivolja och späd med lite vatten till en krämig konsistens.
  5. Spritsa ut den på auberginerna
  6. Blanda upp baljväxtfärsen med sockertång, ärtsoja, salt och peppar.
  7. Toppa auberginen med baljväxtfärsen och baka 10 minuter till på 225°
  8. Servera direkt.

Vretagulärtscrème

  1. Blötlägg och koka ärtorna mjuka.
  2. Mixa slät med plockad dill, mildkokt vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar

Garnering

  1. Servera auberginerna med de krämiga ärtorna och garnera med portlak, ärtor och dillstjälkar samt lite flagor av sockertång.

Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Handla direkt i vår e-handel

Hållbara Val
Olivolja Extra Virgin 1L
588731, ZETA, Italien
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Dill kruka
677559, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.