360 g skalade mogna bananer + ev. 1 banan till dekoration
1 dl rapsolja
2 ägg
70 g havregryn
100 g siktat dinkelmjöl
100 g grovt dinkel
45 g mörkt muscovadosocker
6 g bakpulver
5 g bikarbonat
15 g riven ingefära
0,5 dl kallt kaffe eller espresso
0,5 tsk salt
banan och kokosflakes att strö över
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform).
Mixa bananerna till en slät kräm. Vispa därefter ner äggen och oljan.
Blanda de torra ingredienserna och blanda.
Skiva en banan och lägg som dekoration på smeten och strö över kokosflakes.
Grädda banankakan ca 40-45 minuter tills kärntemperaturen är 85°. Låt kakan svalna.
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.