Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bearnaisesås

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson
Bearnaisesås är en klassiker till många köttdetaljer och alltid lika populär bland restauranggästerna. Det här receptet är den klassiska varianten med en reduktion på schalottenlök och vinäger samt smaksatt med färsk dragon.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Reduktion

  • 100 g rödvinsvinäger
  • 30 g vatten
  • 30 g finhackad schalottenlök
  • 10 g färsk dragon, gärna stjälkarna

  • 50 g äggula
  • 300 g Arla® Svenskt Smör, skirat
  • 10 g hackad färsk dragon
  • 10 g finhackad färsk persilja
  • 10 g finhackad färsk körvel
  • salt

Artiklar från receptet

Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Koka upp vinäger, vatten, schalottenlök och dragon och reducera till hälften. Sila av reduktionen ner i en kastrull, låt svalna något.
  2. Häll äggulorna i reduktionen och vispa till ett äggskum runt 65 grader.
  3. Tillsätt det skirade smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med färska örter och salt.

Tips!

Smak

Hitta din personliga favoritvinäger. Det kan göra stor skillnad i smak. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Variera såsen

När du har grunden kan du smaksätta hur du vill för att få variation på menyn. Byt ut de hackade örterna mot chili, tryffel eller något annat spännande som passar just er meny.

Artiklar från receptet

Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler såsrecept från Arla

Recept

Hollandaisesås

Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna ägg benedict och ägg florentine.
Recept

Sandefjordsås

Sandefjordsåsen är en riktig restaurangfavorit och älskad av många. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Såsen är enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt och ett perfekt tillbehör till fint bakad fisk, till exempel röding.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.