Bearnaisesås är en klassiker till många köttdetaljer och alltid lika populär bland restauranggästerna. Det här receptet är den klassiska varianten med en reduktion på schalottenlök och vinäger samt smaksatt med färsk dragon.
Koka upp vinäger, vatten, schalottenlök och dragon och reducera till hälften. Sila av reduktionen ner i en kastrull, låt svalna något.
Häll äggulorna i reduktionen och vispa till ett äggskum runt 65 grader.
Tillsätt det skirade smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med färska örter och salt.
Tips!
Smak
Hitta din personliga favoritvinäger. Det kan göra stor skillnad i smak. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Variera såsen
När du har grunden kan du smaksätta hur du vill för att få variation på menyn. Byt ut de hackade örterna mot chili, tryffel eller något annat spännande som passar just er meny.
Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna ägg benedict och ägg florentine.
Sandefjordsåsen är en riktig restaurangfavorit och älskad av många. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Såsen är enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt och ett perfekt tillbehör till fint bakad fisk, till exempel röding.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.