Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Belugasallad

Recept skrivet av
Skånemejerier
Gör salladen matigare genom att toppa med tärnad och stekt Pannoumi.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1000 g Pannoumi Stek- och Grillost skivad á 100 g
  • 30 ml olivolja

Sallad:
  • 450 g svarta linser
  • 200 g morot, strimlad / julienne
  • 200 g cocktailtomat
  • 400 g tärnad avokado
  • 400 g strimlad salladskål
  • 100 g grönkålsskott

Dressing:
  • 150 g sötstark senap
  • 150 ml mild vit vinäger
  • 150 ml olivolja
  • 150 ml rapsolja
  • 5 g torkad dragon

Tillagning

  1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
  2. Koka dem i rikligt med vatten i 15–20 minuter. Låt linserna koka sakta så att de inte spricker. Låt dem sedan rinna av och kyl.
  3. Vispa samman senap och vinäger, slå i oljan med tunn stråle under vispning, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.
  4. Blanda linserna med grönsakerna och smaksätt med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp salladen på tallrikar eller skålar.
  6. Olja in medelvarmt stekbord/stekhäll/stekpanna och stek osten gyllenbrun, ca 4 minut på varje sida. Skär osten i bitar och servera den varm på toppen av salladen.

Fler recept

Recept

Cheese nuggets

Servera friterade nuggets av Pannoumi som plockmat tillsammans med en god dippsås.
Recept

Grilled cheese wrap

Varva krispigt stekta bitar av Pannoumi med fräscha grönsaker i en läcker wrap.
Recept

Cheeseburger

Pannoumi är perfekt som proteinet i burgare. Stek, grilla eller panera.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.