Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bolognese på hönsfärs

Recept skrivet av
Guldfågeln
Spagetti och köttfärssås i all ära, men varför inte prova en bolognese på hönsfärs som omväxling?

Ingredienser

  • 700 g hönsfärs
  • 200 g gul lök, hackad
  • 30 g rapsolja
  • 30 g vitlök, riven
  • 15 g kycklingfond (koncentrerad)
  • 200 g tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 10 g salt
  • 30 g oregano
  • 20 g socker
  • 10 g svartpeppar
Inspiration

Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch!

Kokt ris, höns och curry var en populär rätt i skolorna på 80-talet, men sedan tog kycklinggrytorna över. Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch. Den är klimatsmart, bra att blanda i andra färser och perfekt i en hel mängd rätter.
simpleimage
594572 - GULDFÅGELN - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Fräs lök och vitlök i rapsolja.
  2. Lägg i hönsfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  3. Tillsätt, salt, fond, tomatpuré, vatten och kryddor.
  4. Rör om och låt koka och reducera i ca 15 min.

Inspiration

Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch!

Kokt ris, höns och curry var en populär rätt i skolorna på 80-talet, men sedan tog kycklinggrytorna över. Nu är hönsfärsen tillbaka och redo för revansch. Den är klimatsmart, bra att blanda i andra färser och perfekt i en hel mängd rätter.
simpleimage
594572 - GULDFÅGELN - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.