Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Braxenburgare

Recept skrivet av
Axfoundation
Braxenfärs är perfekt att göra saftiga burgare på. Experimentera gärna med kryddblandningar och smaksättare i bitar såsom inlagd jalapeños, krabbkött eller kokta bönor om du vill ha mer tuggmotstånd i burgaren.

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g havssalt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde
  • Valfri kryddblandning (t.ex. chili och lime)
  • Olja till stekning

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde samt valfri smaksättning.
  3. Kör i blandare några minuter till en jämn smet.
  4. Låt vila i kyl, gärna över natten.
  5. Forma burgare med händerna och vänd i panko.
  6. Grädda i ugnen 10 min på 175 grader och bryn i matfett tills burgarna är gyllenbruna runt om.
  7. Servera i hamburgerbröd med tartarsås och (gärna picklade) grönsaker.

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.