Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Med den här enkla grundsmeten kan du göra fiskfärsrätter med oändligt antal olika smaksättningar. Från wallenbergare till fish tacos!
Ingredienser
Lagom åt: 20 personer
2,5 kg fiskfärs
50 g havssalt
12 äggulor
1,5 dl potatismjöl
7,5 dl grädde
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
Blanda fisk, salt, äggulor, potatismjöl och grädde och kör i blandare några minuter.
Låt vila i kyl, gärna över natten.
Wallenbergare
Forma med stans, grädda i ugnen 10 min på 175 grader.
Bryn på båda sidor i smör till fin färg.
Servera med potatispuré, brynt smör och ärtor.
Burgare
Forma burgare med händerna och vänd i panko.
Stek i rikligt med matfett tills burgaren är gyllenbrun runt om och genomstekt invändigt.
Servera i hamburgerbröd med tartarsås och grönsaker.
Bollar
Forma små bollar med en tesked, rulla i panko och fritera tills de är gyllenbruna och frasiga.
Servera som fingerfood med olika dipsåser alternativt i en taco.
Bream dog
Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ”korvar” i ett bleck täckt med panko.
Rulla så att ströbrödet täcker runt om och stek i rikligt med matfett alternativt fritera till gyllenbrun och genomstekt.
Servera i stora korvbröd och toppa med tartarsås.
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.