Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Braxenfärs – Grundrecept för biff, burgare, bollar eller korv

Recept skrivet av
Axfoundation
Med den här enkla grundsmeten kan du göra fiskfärsrätter med oändligt antal olika smaksättningar. Från wallenbergare till fish tacos!

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g havssalt
  • 12 äggulor
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, äggulor, potatismjöl och grädde och kör i blandare några minuter.
  3. Låt vila i kyl, gärna över natten. 

Wallenbergare

  1. Forma med stans, grädda i ugnen 10 min på 175 grader.
  2. Bryn på båda sidor i smör till fin färg.
  3. Servera med potatispuré, brynt smör och ärtor. 

Burgare

  1. Forma burgare med händerna och vänd i panko.
  2. Stek i rikligt med matfett tills burgaren är gyllenbrun runt om och genomstekt invändigt.
  3. Servera i hamburgerbröd med tartarsås och grönsaker. 

Bollar

  1. Forma små bollar med en tesked, rulla i panko och fritera tills de är gyllenbruna och frasiga.
  2. Servera som fingerfood med olika dipsåser alternativt i en taco. 

Bream dog

  1. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ”korvar” i ett bleck täckt med panko.
  2. Rulla så att ströbrödet täcker runt om och stek i rikligt med matfett alternativt fritera till gyllenbrun och genomstekt.
  3. Servera i stora korvbröd och toppa med tartarsås.

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.