Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
BBQ sås
5 st gul lök
10 st vitlöksklyftor
1 liter brunfarin
1 liter tomatpuré
7 dl kalvfond, koncentrerad
1,5 srirachasås
1 dl liquid smoke
salt och peppar
Boston buttrub
2 delar Salt
2 delar svartpeppar
1 del lökpulver
0,5 del rökt paprikapulver
0,25 delar chili
Vi rekommenderar
Inspiration
En mästare på kött med passion för bra råvaror
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Gör i ordning kryddblandningen Boston buttrub och gnid sedan in köttet i detta.
Tillaga köttet på låg värme, gärna med rökflis eller chunks under de första två timmarna. Temperaturen i grillen ska vara mellan 100-110°. Köttet är klart när köttets innetemperatur mäter 90-93°. Detta tar mellan 10-16 timmar. Du vet att köttet är klart när du kan sticka ner en gaffel i köttet med lätthet.
Låt köttet ligga och vila minst en timme innan servering.
BBQ-sås
Skala, hacka löken och vitlöken fint.
Blanda löken och vitlöken med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens barbecue- och grillkvällar.
Vi rekommenderar
Inspiration
En mästare på kött med passion för bra råvaror
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.