Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Brysselkålsallad med dijondressing

Recept skrivet av
Karin Sundqvist
Julbordsklassikern brysselkål i ny tappning

Ingredienser

  • 400 g brysselkål
  • 400 g tunt strimlad rödkål på mandolin
  • 1 knippe dill
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1, 5 dl rapsolja
  • Salt
Inspiration

Julbordet på Fanny Udde

För andra året i rad dukas julbordet upp på det stora marmorbordet i sekelskiftesmatsalen på restaurang Fanny Udde. Många olika sorters sill och de vintriga salladerna är Karin Sundqvist, grundare och ägare, extra förtjust i.

Tillagning

  1. Blanchera brysselkålen och hyvla rödkål tunt på mandolinen. 
  2. Vispa ihop dijondressingen genom att först blanda senap, äggula, socker och vinäger och sedan droppa i olja under kraftig omvispning. Smaka av med salt.
  3. Blanda dressing med kål och hackad dill. 
  4. Lägg upp på fat.

Inspiration

Julbordet på Fanny Udde

För andra året i rad dukas julbordet upp på det stora marmorbordet i sekelskiftesmatsalen på restaurang Fanny Udde. Många olika sorters sill och de vintriga salladerna är Karin Sundqvist, grundare och ägare, extra förtjust i.

Fler recept

Recept

Sillsallad

Härlig sillsallad med äpple och kapris.
Recept

Pumpasallad med granatäpple

Friska smaker och vackra färger på julbordet
Recept

Ädelostsallad

Smakrik sallad med fikon och blodapelsin
Recept

Kanelkyss och gravad lax

Glögg och pepparkakor med ädelost i all ära, men det räcker med en gång till första advent, enligt Karin Sundqvist. Lika enkelt och snabbt att sno ihop är detta.
 
Recept

Fudge brownie med polka

Avsluta julbordet med en söt brownie med polkaganache
Recept

Lingonpannacotta

En frisk och len dessert med uppskattade smaker från Fanny Udde. Perfekt att förbereda och ställa i kylen. Enkel att servera i kopp eller glas.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.