Det här är en lätt och fruktig efterrätt som passar alldeles utmärkt efter en tyngre middag.
Ingredienser
4 mogna päron
1 melon av valfri sort, t ex galia- eller nätmelon
150 gram färska hallon
Några kvistar mynta
En skvätt Bolla Prosecco
Vi rekommenderar
Inspiration
Prosecco - omåttligt poppis
Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.
Dela melonen på hälften men se till att skalet förblir helt, det skall användas till skål. Tag ut kulor av köttet med ett kuljärn. Om du inte har ett kuljärn så går det lika bra att skära melonköttet i fina kuber.
Gör sedan likadant med päronen. Finhacka myntan och blanda sedan melon, päron och mynta med en skvätt prosecco och låt sedan salladen stå kallt till precis innan servering.
Då blandar du ner hallonen och lägger sedan salladen i ena halvan av melonskalet och serverar till Bolla Prosecco.
Vi rekommenderar
Inspiration
Prosecco - omåttligt poppis
Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.