Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bubblig melon-, hallon-, päron-, och myntasallad

Recept skrivet av
Anette Rosvall
Det här är en lätt och fruktig efterrätt som passar alldeles utmärkt efter en tyngre middag.


Ingredienser

  • 4 mogna päron
  • 1 melon av valfri sort, t ex galia- eller nätmelon
  • 150 gram färska hallon
  • Några kvistar mynta
  • En skvätt Bolla Prosecco
Inspiration

Prosecco - omåttligt poppis

Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.

Tillagning

  1. Dela melonen på hälften men se till att skalet förblir helt, det skall användas till skål. Tag ut kulor av köttet med ett kuljärn. Om du inte har ett kuljärn så går det lika bra att skära melonköttet i fina kuber.
  2. Gör sedan likadant med päronen. Finhacka myntan och blanda sedan melon, päron och mynta med en skvätt prosecco och låt sedan salladen stå kallt till precis innan servering.
  3. Då blandar du ner hallonen och lägger sedan salladen i ena halvan av melonskalet och serverar till Bolla Prosecco.

Inspiration

Prosecco - omåttligt poppis

Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.