Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Cacao och chili con pollo

Recept skrivet av
Guldfågeln AB
Gryta på hönsfärs med sydamerikanska influenser. En klassisk rätt i mer klimatsmart tappning!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 120 g gul lök, hackad
  • 15 g krossad vitlök
  • 1 kg hönsfärs
  • 60 g Santa Maria cacao och chili-krydda
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 45 g tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 400 g chunky salsa, medium
  • 5 cl rapsolja till stekning
  • salt och peppar
  • 500 g bönmix (sojabönor, vita bönor och röda kidneybönor)

Till servering

  • nachochips
  • torillabröd
  • gräddfil
  • salsa

Tillagning

  1. Bryn lök och vitlök tillsammans med hönsfärsen i rapsolja.
  2. Tillsätt cacao & chili-kryddan och bryn färsen under omrörning tills den har fått lite färg.
  3. Tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater, salsa och fortsätt tillaga under omrörning i ca 15-20 min.
  4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönmixen i slutet av tillagningen.
  5. Servera med nachochips eller tortillabröd, gräddfil och lite extra salsa om så önskas.

Utvalda ingredienser från receptet

Hönsfärs 1kg
594572, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålsmärkt
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Cacao & chili 290g
609024, SANTA MARIA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.