Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Recept skrivet av
Barilla
Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Picklad rödlök
  • 250 g rödlökar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk timbutpeppar

Taratorsås
  • 2 dl tahini
  • 2 dl vatten
  • 4 msk citronsaft
  • 15 g vitlöksklyftor
  • 10 g persilja
  • Salt och peppar

Falafel
  • 4 1/2 dl torkade gröna linser
  • 150 g gul lök
  • 10 g vitlöksklyftor
  • 25 g spansk peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 1 tsk salt
  • 10 g persilja
  • 1 tsk harissa
  • 2 msk majsstärkelser
  • Vetemjöl

Pasta
  • 1 kg Barilla Casarecce
  • 200 g svartkål
  • Sesamolja
  • Havssalt

Från receptet

Casarecce 1kg
899377, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Picklad rödlök

  1. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Koka upp socker, ättika, vatten och timbutpeppar.
  3. Ta av kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och då.
  4. Låt kallna.

Taratorsås

  1. Blanda tahini, vatten och citronsaft.
  2. Skala vitlöken och riv ner i såsen.
  3. Hacka persiljan och vänd ner.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Falafel

  1. Blötlägg linserna enligt anvisningar på förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Mixa sedan linserna till en grynig massa i en matberedare.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre bitar.
  4. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander, salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den andra smeten och tillsätt maizenamjöl. Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl.
  5. Fritera några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna och får krispig yta.
  6. Låt rinna av på papper.

Pasta

  1. Riv bort kålen från den grova stammen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut återstår.
  3. Häll av vattnet.
  4. Ringla över sesamolja och krydda med havssalt och nymalen peppar.

Servera

Lägg upp pastan med falafel, taratorsås och picklad lök.

Från receptet

Casarecce 1kg
899377, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Recept

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.