Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ceviche på grilloumi

Recept skrivet av
Fontana
Klassisk sydamerikansk förrätt på marinerad fisk gör sig utmärkt som vegetariskt alternativ. Byt ut fisken mot Grilloumi marinerad i chili, koriander, vitlök och lime. Lägg till mango, avokado och gästernas jubel.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 500 g Fontana Svensk Grilloumi®, tärnad
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 mangofrukter
Marinad
  • 4 limefrukter, pressade
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 1 kruka färsk koriander, plockad (spara lite till garnering)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg grilloumi i marinad 4-5 timmar före servering.
  3. Lägg mango och avokado i marinaden strax före servering.
  4. Fördela i tio cocktailglas och servera med sked och gaffel.

Fler recept från Fontana

Recept

Chilimarinerade grilloumiburgare

Visste du att man kan marinera grilloumi? Här har våra svenska ostburgare fått extra sting av stark chilisås. Tillsammans med en fräsch citruscoleslaw gör den marinerade osten det här till en riktigt god burgare. Marinera mera!
Recept

Grilloumibowl med sötpotatis

Sötpotatis är en av grilloumins bästa smakkompisar. Låt den och osten bakas i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål eller spenat och strö över granatäpplekärnor som gör allting snyggt och lite syrligt. Toppa med en rejäl klick hummus.
Recept

Grilloumigryta med havreris

Bjud på en smakrik, lite het vegogryta med bönor och grönsaker. Stekta tärningar av Grilloumi passar perfekt till den fylliga tomatsmaken. En riktigt god lunch eller middag för många.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.