Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Cheesecake med Västerbottensost®
Recept skrivet av
Norrmejerier
Underbar cheesecake med Västerbottensost och en len kolasås. Toppas med rostade mandlar innan servering.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Botten
2 ½ dl mjöl
½ dl strösocker
100 g smör
Fyllning
3 dl strösocker
300 g färskost
300 g Västerbottenost®, riven
½ tsk vaniljsocker
½ dl citronsaft
2 tsk citronskal, rivet
500 g ricotta
5 ägg
1 ½ msk majsmjöl
1 ½ msk vatten
Kolasås
25 g smör
1 ½ dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl Västerbottensost®, riven
Till servering
½ dl mandel, hackad och rostad
250 g hallon
Artiklar från receptet
658831, NORRMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
530626, VÄSTERBOTTEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Sätt ugnen på 150° C.
Botten
Mixa smör, mjöl och socker i matberedare till en smulig deg.
Klä en form med löstagbar kant med smörpapper och smörj formen.
Pressa ut degen i botten på formen.
Grädda i cirka 25 minuter tills den får en fin gyllene färg, ta ut och låt svalna.
Fyllning
Vispa en slät smet av socker, färskost, Västerbottensost, vaniljsocker, citronsaft och citronskal, ricotta och ägg i en matberedare eller för hand.
Vispa ihop majsmjöl och vatten i en skål vid sidan av, rör sedan ner i smeten och blanda ordentligt.
Häll smeten i formen, skaka lätt så alla luftbubblor försvinner.
Grädda i cirka 40 minuter.
Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i ugnen på eftervärme i 40 minuter.
Ställ den sedan i kylen minst 1 timme innan servering.
Kolasås
Bryn smöret genom att smälta det på hög värme tills det tystnat, sänk därefter till en låg temperatur.
När det bildats en ljusbrun bottenmassa i kastrullen, tillsätt resten av ingredienserna.
Koka upp under omrörning och sjud 3 minuter.
Kyl sedan ner kolasåsen, under omrörning och låt svalna innan servering.
Till servering
Grovhacka och rosta mandlar några minuter i en torr panna.
Servera kakan med kolasås, rostade mandlar och hallon.
Artiklar från receptet
658831, NORRMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
530626, VÄSTERBOTTEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Norrmejerier
Vi rekommenderar
Recept
Lättgravad lax med rom och ostkräm med Västerbottensost®
Ett trevligt tilltugg till fördrinken.
Vi rekommenderar
Recept
Vispat smör med Västerbottensost®
Enkelt och gott - det perfekta smöret på julbordet!