Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Chokladmilkshake med rostade nötter och kolasås
Recept skrivet av
SIA Glass
Klappa myntan och lägg i glaset Häll i lime- och flädersaft Lägg i is Fyll upp med Carlsberg Alcohol Free Rör försiktigt.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
hejhej
20 glasskulor Ice Dream SaltKaramell
10 st päron
2 st vaniljstänger
2,5 dl hasselnötter
3,5 dl lönnsirap
125 g veganskt smör
heje
20 glasskulor Ice Dream SaltKaramell
10 st päron
2 st vaniljstänger
2,5 dl hasselnötter
3,5 dl lönnsirap
125 g veganskt smör
Tillagning
Mandelfyllning
Blötlägg sötmandeln i mjölken dagen innan.
Sila av mandeln, men spara blötläggningsmjölken.
Koka upp socker och blötläggningsmjölk (se mängd i ingrediensförteckning).
Mixa den blötlagda mandeln, mjölkkoket och potatisstärkelse till en jämn massa.
Vänd ner de rostade, salta mandlarna i mandelmassan.
Lägg i spritspåse och låt ligga i kyl över natten.
Semmelbullar
Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet till en jämn smet med degkrok.
Blanda i socker, resterande mjöl, kardemumma och röd färgpasta. Arbeta degen ca 1 min på medelhastighet.
Tillsätt ägg och kör i ca 4 min till. Ha i kakao och salt och arbeta degen ca 1 min.
Tillsätt smöret, öka hastigheten och kör i ytterligare ca 2 min till en elastisk och smidig deg.
Lägg degen i en bunke och plasta. Kyljäs degen över natten eller minst 4 tim.
Kubba upp degen i jämnstora bitar. Rundriv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs bullarna i ett jässkåp på 70% luftfuktighet och 28° till dubbel storlek.*
Baka av på 160° i 9,5 min och sedan 140° i ca 2 min.
Låt bullarna kallna helt innan semlorna monteras.
Gräddfrosting
Vispa syrad grädde, färskost, socker och vaniljsocker till mellanhård konsistens.
Montering
Skär av toppen på bullarna för att använda som lock.
Spritsa mandelfyllning på semmelbullarna
Spritsa en krans av gräddfrostingen på fyllningen.
Lägg på locken och pudra över florsocker.
Ost & mejeri
Hållbara Val
010074, F&G M/S, Kina
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
493858, DEL PAESE, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
651844, LITHELLS
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
115683, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg