Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Citrusspett

Recept skrivet av
Maximillian Lundin
Citrusspett med krossad potatis, dijonvinaigrette, gröna blad och sötpotatiscrème.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

60 minuter

 

Citrusspett

  • 1000 g formbar veganfärs
  • 2,5 citron, pressad och rivet skal
  • 2,5 tsk havssalt
  • 2,5 vitlöksklyfta, hackad
  • 2,5 kvist rosmarin

Potatisen

  • 1500 g fast potatis, helst mandel eller annan smakrik
  • 5 tsk flingsalt
  • 2,5 dl kallpressad rapsolja

Dijonvinaigrette

  • 5 msk dijonsenap
  • 2,5 dl matolja
  • 2,5 dl olivolja, fruktig extra virgin
  • 2,5 dl rödvinsvinäger
  • 2,5 tsk havssalt
  • 2,5 krm timjan

Det gröna

  • 2 askar ruccola, sköljda
  • 2 st broccolihuvud, skalade och skurna i små bitar
  • 5 st lila morötter, hyvlade i tunna slantar
Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Tillagning

Citrusspett

  1. Blanda alla ingredienser för hand till en jämn smet.
  2. Väg upp 25 g bitar och krama om spetten. Ju smalare desto bättre tuggkänsla.
  3. Grilla över öppen eld i 2-3 minuter.
  4. Vira in i aluminium och lägg på sidan av grillen i 4-5 minuter. Alternativt baka i ugn på 200°C i 4-5 minuter.
  5. Kan även stekas i panna med samma tider.

Potatisen

  1. Koka potatisen i ånga i 30 minuter med skal på. Ta ut och låt svalna något.
  2. Banka till varje potatis så att den spricker.
  3. Lägg 1/4 del av potatisarna i en djup tallrik.
  4. Strö flingsalt och kallpressad rapsolja ovanpå.

Dijonvinaigrette

  1. Vispa ihop allt till en homogen dressing.

Anrättning

  1. Lägg grönsakerna ovanpå potatisen.
  2. Ringla vinaigretten över allt.
  3. Lägg upp spetten och spritsa eller klicka ut sötpotatiscrèmen.
  4. Avsluta med att strö det rivna citronskalet över spetten.
  5. Servera direkt.

Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Artiklar ur receptet

Havssalt original grovt 1,5kg
439919, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rapsolja 2liter
414383, SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flingsalt havs 1kg
439893, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Morot lila
285320, SKAGS
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Dijonsenap 3kg
164244, DRUVAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rosmarin kruka
519991, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitlöksklyfta 1kg
379388, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.