Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Cozze all'origano

Recept skrivet av
Ransviks havsveranda
Blåmusslor på italienskt vis vid havet i Ransvik.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 3 dl fryst hackad gul lök
  • 2 msk vitlökspuré
  • 1 litet fänkålhuvud strimlad
  • 3 msk torkad oregano
  • 2 msk fiskbuljong MSC
  • 5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl persilja, hackad fryst
  • salt och peppar efter smak
  • 5 kg rensade blåmusslor ASC
  • Färska örter och ekologisk citron

Tillagning

Bryn lök, vitlök, fänkål och oregano i oljan och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt puttra och ”simma” till sig.

Fräs musslor i en het panna och tillsätt sedan såsen.

Servera musslorna rykande varma med citron, färska örter och rejält med gott surdegsbröd.

Inspiration från Ransviks havsveranda

Recept

Sommarsallad vid havet

Servera gärna denna sallad som en sharing med en brödservering till. Smidigt och snabbt för köket och servisen, men framför allt - mycket trevligt för gästerna!
Recept

Ransviks Skagenröra

En god skagenröra gjord på maskinskalade räkor, toppad med vegansk tångcaviar. Serveras på en ekologisk croissant.
Inspiration

Hållbar mat lagad med kärlek på Ransvik havsveranda

Paret och norrlänningarna Matti och Andy öppnade tillsammans Ransvik havsveranda i april 2019. Samma år utsågs stället till ”Skånes bästa café”. På den idylliska Kullahalvön serverar de hållbar mat och fika lagad med kärlek. Här anas det svenska matarvet kombinerat med smaker från Medelhavet. Platsen och dess historia ”Synden i Mölle” är en viktig del i konceptet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.