Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Crema Catalana

Recept skrivet av
Erik Videgård
Creme Catalana är en katalansk, traditionell dessert som är nära besläktad med den något vanligare franska créme bruléen. Receptet påträffades redan i medeltida recept. Den är flitigt förekommande i den katalanska litteraturen från 1300-talet och framåt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 530 g finkornigt strösocker
  • 140 g äggula
  • 3 kanelstänger
  • zest från 2 citroner
  • zest från 1 apelsin
  • 1250 g starkmjölk
  • 20 g maizena upplöst i lite vatten
  • 200 g hjortronmylta
  • Fint rörsocker till avbränning
Inspiration

Erik Videgård - Nikkei möter det vilda Sverige

Erik Videgård är en legend i restaurangbranschen och kanske allra mest känd för att ha lärt oss svenskar att uppskatta nya exotiska smaker och ha bidragit till att introducera det asiatiska köket i Sverige. Till detta reportage har Erik tagit fram recept med temat ”Nikkei möter det vilda Sverige”. Här blandas smaker från Sydamerika, Japan och Sverige.

Tillagning

  1. Vispa socker och äggulor fluffigt i maskinsänk hastigheten och tillsätt mjölken.
  2. Rör ner zest, maizena och kanelstängerna.
  3. Häll över i en gryta och värm långsamt under ständig omrörning.
  4. Värm tills den första bubblan syns, ta då genast bort från värmen och häll över i lämpliga serveringsskålar, skeda ner hjortnen och ställ i kyl minst 4 timmar.
  5. Ta ut 30 minuter innan servering och sockra på toppen, bränn av med gasbrännare.

Inspiration

Erik Videgård - Nikkei möter det vilda Sverige

Erik Videgård är en legend i restaurangbranschen och kanske allra mest känd för att ha lärt oss svenskar att uppskatta nya exotiska smaker och ha bidragit till att introducera det asiatiska köket i Sverige. Till detta reportage har Erik tagit fram recept med temat ”Nikkei möter det vilda Sverige”. Här blandas smaker från Sydamerika, Japan och Sverige.

Artiklar från receptet i vår e-handel

Strösocker finkornigt 750g
179325, DANSUKKER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kanelstång 125g
248740
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
111625, STARBUCKS
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Apelsin
112995, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.