Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Curry på butternutpumpa

Recept skrivet av
Björn Bergh
Curry på butternutpumpa med rostade frön.

Ingredienser

Lagom åt: 100 personer

  • 350 g hackad solo vitlök
  • 1 kg skalad & hackad ingefära
  • 500 g tvättad & hackad gurkmeja
  • 500 g tvättad & hackad galangarot
  • 10 st röd chili, tunt skivad
  • 6 dl rapsolja
  • 12 l kokosmjölk
  • 10 kg butternutpumpa (skalad, urkärnad och skuren i bitar)
  • citronsaft av 10 citroner
  • 1 l rostade pumpakärnor
  • koriander

Energi 1 port

Energi 210 kcal       
Protein 5 g               
Fett 18,2 g           
Mättade fettsyror 10,5g
Kolhydrater 7 g               
Fibrer 3 g               
C-vitamin 13 mg           
Folat 34 mcg         
Järn 3,2 mg
Zink 1,1 mg

 

Picklad mango

  • 10 kg mango i bitar
  • 2 dl salt
  • 10 finhackad chili
  • 1 l matolja
  • 2 dl  currypulver
  • 3 dl gula senapsfrön
  • 12 dl ättiksprit 12 %

Energi 1 port

Energi 155 kcal
Protein 1 g
Fett 9,3 g
Mättade fettsyror 0,7 g
Kolhydrater 16 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 28 mg
Folat 36 mcg
Järn 0,1 mg
Zink 0 mg

Inspiration

Hur skapar vi förståelse för andra kulturer

Björn Bergh är en matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten.

Tillagning

  1. Fräs vitlök, ingefära, galanga, gurkmeja, chili utan att de får färg.
  2. Häll i kokosmjölk och låt det koka upp.
  3. Tillsätt pumpan och koka ca 10 min tills den blir mjuk.
  4. Smaksätt med citronsaft, salt & vitpeppar.
  5. Servera med pumpakärnor, picklad mango, koriander och ris.

Picklad mango

  1. Lägg mangon i en bunke, häll på saltet, blanda och låt dra en timme.
  2. Värm oljan i en kastrull, häll på chili, senapsfrö och curry.
  3. Stek på medelvärme under omrörning.
  4. Tillsätt mangon och rör tills det börjar puttra.
  5. Häll på ättikan och låt det puttra lite till.
  6. Häll upp på glasburk med lock och förvara kallt.
  7. Går även att mixas slät vid servering.

Inspiration

Hur skapar vi förståelse för andra kulturer

Björn Bergh är en matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten.

Artiklar ur receptet

Mango tärnad 2,5kg
548008, MARTIN&SERVERA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Butternutpumpa tärnad 18x18mm 2kg
178665, GRÖNSAKSHALLEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Pumpakärna 100g
489997, SALTÅ KVARN, Kina
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
  • KRAV-märkta varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Kokosmjölk 3L
233338, KUNG MARKATTA, Sri Lanka
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.