Det här är en gluten-, laktos-, mjölkprotein-, ägg- och nötfri kaka som funkar utmärkt att servera exempelvis till veganer. Om du inte vill göra den som en kaka så räcker receptet till ca 35 bollar eller längder á 30 g styck.
Ingredienser
35 portioner
500 g urkärnade dadlar
100 g kokosfett
30 g vaniljsocker
50 g kakao
200 g riven kokos + 100 g till garnering
150 g hyvlad mandel
Tillagning
Hacka dadlarna i bitar och blötlägg 1 timme.
Smält kokosfettet försiktigt i mikron.
Sila av dadlarna och mixa i maskin tillsammans med kokosfettet.
Blanda resterande ingredienser i en bunke.
Tillsätt dadelsmeten och blanda ihop allt med en slev.
Pressa ut på en plåt, ca 10 cm lång och 2 cm hög. Eller rulla 30 g bollar och strö eller rulla i kokos.
Förvara i kyl. Längden skärs upp i ca 2 cm breda bitar. Dessa kan förvaras både i kyl och frys och håller i flera veckor. Bara att ta fram vid behov.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.