Dinkel Bowl med grönkålsdressing, solrosfrönuggets, råstekt sparris och picklad rödlök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer 45 minuter
Kokt dinkel
800 g hel dinkel
5 msk havssalt
Solrosfrönuggets
3 dl solrosfrö
1,5 tsk havssalt
750 g Sojabitar
Grönt
2 knippe grön sparris
3 msk matolja
1,5 tsk flingsalt
peppar från kvarnen
2 askar cocktailtomater
2 st huvud romansallad
Picklad rödlök
20 st rödlökar
2,5 msk havssalt
1,5 dl ättiksprit
2,5 dl agavesirap
7,5 dl vatten
Grönkålsdressing
500 g grönkål utan stjälk
100 g dijonsenap
5 dl matolja
2,5 tsk havssalt
Vi rekommenderar
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Koka dinkelkornen i 10 liter vatten i 55 minuter. Inget salt i vattnet.
När 55 minuter har gått, tillsätt havssaltet, rör om och häll av.
Låt stå under lock tills servering.
Solrosfrönuggets
Rosta solrosfröna hårt i en stekpanna med saltet. Mixa till ett grovt mjöl.
Bryn Sojabitarna i olja så att de får yta. Lägg på papper så att oljan rinner av.
Blanda sedan med solrosfrömjölet.
Grönt
Skölj sparrisen och bryt av den träiga delen längst ner.
Värm upp en stekpanna. Bryn sparrisen snabbt i matolja och strö över flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen. De får max stekas i 1 minut. Lägg sedan upp på papper.
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skär salladen i 1 cm strimlor och skölj i vatten och slunga torrt.
Picklad rödlök
Skala och skär rödlöken i tjocka ringar.
Vispa ihop ättiksprit, agavesirap och vatten.
Koka upp 2 liter vatten med havssalt i. Koka löken i 30 sekunder. Sila och lägg löken i lag direkt när den är varm. Täck med lock eller plastfilm och låt stå helst över natten, eller minst 1 h innan servering.
Grönkålsdressing
Blanchera grönkålen snabbt i 10 sek i kokande saltat vatten och kyl ner direkt i isvatten.
Krama ur och lägg i en Vitamixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och kör på högsta hastighet i 30 sekunder.
Smaksätt med eventuellt mer salt eller dijon.
Anrättning
Lägg romansalladen i botten på en djup tallrik.
Tillsätt 1,5 dl kokt dinkel.
Lägg ut lite tomat och avrunnen rödlök. Tillsätt sparrisen.
Lägg en generös portion med solrosnuggets i mitten och garnera med grönkålsdressingen och mer rödlök.
Vi rekommenderar
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.