Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Dinkel Bowl

Recept skrivet av
Maximillian Lundin
Dinkel Bowl med grönkålsdressing, solrosfrönuggets, råstekt sparris och picklad rödlök.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
45 minuter

Kokt dinkel

  • 800 g hel dinkel
  • 5 msk havssalt

Solrosfrönuggets

  • 3 dl solrosfrö
  • 1,5 tsk havssalt
  • 750 g Sojabitar

Grönt

  • 2 knippe grön sparris
  • 3 msk matolja
  • 1,5 tsk flingsalt
  • peppar från kvarnen
  • 2 askar cocktailtomater
  • 2 st huvud romansallad

Picklad rödlök

  • 20 st rödlökar
  • 2,5 msk havssalt
  • 1,5 dl ättiksprit
  • 2,5 dl agavesirap
  • 7,5 dl vatten

Grönkålsdressing

  • 500 g grönkål utan stjälk
  • 100 g dijonsenap
  • 5 dl matolja
  • 2,5 tsk havssalt
Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Tillagning

Kokt dinkel

  1. Koka dinkelkornen i 10 liter vatten i 55 minuter. Inget salt i vattnet.
  2. När 55 minuter har gått, tillsätt havssaltet, rör om och häll av.
  3. Låt stå under lock tills servering.

Solrosfrönuggets

  1. Rosta solrosfröna hårt i en stekpanna med saltet. Mixa till ett grovt mjöl.
  2. Bryn Sojabitarna i olja så att de får yta. Lägg på papper så att oljan rinner av.
  3. Blanda sedan med solrosfrömjölet.

Grönt

  1. Skölj sparrisen och bryt av den träiga delen längst ner.
  2. Värm upp en stekpanna. Bryn sparrisen snabbt i matolja och strö över flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen. De får max stekas i 1 minut. Lägg sedan upp på papper.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Skär salladen i 1 cm strimlor och skölj i vatten och slunga torrt. 

Picklad rödlök

  1. Skala och skär rödlöken i tjocka ringar.
  2. Vispa ihop ättiksprit, agavesirap och vatten.
  3. Koka upp 2 liter vatten med havssalt i. Koka löken i 30 sekunder. Sila och lägg löken i lag direkt när den är varm. Täck med lock eller plastfilm och låt stå helst över natten, eller minst 1 h innan servering.

Grönkålsdressing

  1. Blanchera grönkålen snabbt i 10 sek i kokande saltat vatten och kyl ner direkt i isvatten.
  2. Krama ur och lägg i en Vitamixer.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på högsta hastighet i 30 sekunder.
  4. Smaksätt med eventuellt mer salt eller dijon.

Anrättning

  1. Lägg romansalladen i botten på en djup tallrik.
  2. Tillsätt 1,5 dl kokt dinkel.
  3. Lägg ut lite tomat och avrunnen rödlök. Tillsätt sparrisen.
  4. Lägg en generös portion med solrosnuggets i mitten och garnera med grönkålsdressingen och mer rödlök.

Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.

Artiklar ur receptet

Havssalt original grovt 1,5kg
439919, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Matolja 5liter
419366, DI LUCA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Grönkål 250g
116731, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flingsalt havs 1kg
439893, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sallad Roman
740043, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sparris grön
070409, Peru
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Solroskärna 1,67kg
564856, KUNG MARKATTA, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.