Eldad röding med kålrabbi, gurka, fläder och krondill.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer(10 smårätter)
Röding
800 g rödingfilé (skinnad, putsad, pinnad)
50 g Salt
50 g socker
Kålrabbiblomma med syrad pepparrotsgrädde
2 st kålrabbi
2 dl, 1-2-3 lag
3 dl syrad grädde
6 cm pepparrot (skalad)
Salt
Fläderdressing
0,5 dl flädervinäger
0,5 dl flädersaft
0,5 dl citronjuice
0,5 dl olja
1 msk honung
Salt
Krondillsolja
200 g krondill
300 g babyspenat
300 g olja
1 nypa salt
Rökt forellrom
200 g saltad forellrom
Rökpistol
Fläderträspån
Gurka
5 st små fina gurkor
Örter
30 st gurkörtsblommor
50 st gurkrasseblad
60 st krondillsblommor
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Salt/sockra fisken och ställ i kylen i en timme, dela i 1,5 cm skivor och elda snabbt med en brännare.
Den ska fortfarande vara rå i mitten.
Kålrabbiblomma med syrad pepparrotsgrädde
Skiva kålrabbin tunt på mandolin (det behövs 40 skivor), och vacuumförpacka med lagen ställ kallt minst 1 timme. Stansa 5 cm cirklar.
Riv ner pepparroten i den syrade grädden och det låt stå kallt i en timme, häng av genom duk helst över natten, kolla konsistens och smaka av med salt.
Ta ur skivorna ur lagen, torka av snabbt, fyll med grädden och vik ihop till ”blommor”.
Fläderdressing
Bland allt, och vispa i oljan, smaka av med salt.
Krondillsolja
Mixa tills varm, sila genom duk, håll kylt.
Rökt forellrom
Häll romen i en stor bunke, plasta, rök och låt stå en timme i kyl.
Gurka
Hyvla på mandolin vid servering.
Örter
Lägg stökigt och lekfullt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget
Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.