Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Eldad röding

Recept skrivet av
Anders Karlsson
Eldad röding med kålrabbi, gurka, fläder och krondill.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer (10 smårätter)


Röding

  • 800 g rödingfilé (skinnad, putsad, pinnad)
  • 50 g Salt
  • 50 g socker

Kålrabbiblomma med syrad pepparrotsgrädde

  • 2 st kålrabbi
  • 2 dl, 1-2-3 lag
  • 3 dl syrad grädde
  • 6 cm pepparrot (skalad)
  • Salt

Fläderdressing

  • 0,5 dl flädervinäger
  • 0,5 dl flädersaft
  • 0,5 dl citronjuice
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk honung
  • Salt

Krondillsolja

  • 200 g krondill
  • 300 g babyspenat
  • 300 g olja
  • 1 nypa salt

Rökt forellrom

  • 200 g saltad forellrom
  • Rökpistol
  • Fläderträspån

Gurka

  • 5 st små fina gurkor

Örter

  • 30 st gurkörtsblommor
  • 50 st gurkrasseblad
  • 60 st krondillsblommor
Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Tillagning

Röding

  1. Salt/sockra fisken och ställ i kylen i en timme, dela i 1,5 cm skivor och elda snabbt med en brännare.
  2. Den ska fortfarande vara rå i mitten.

Kålrabbiblomma med syrad pepparrotsgrädde

  1. Skiva kålrabbin tunt på mandolin (det behövs 40 skivor), och vacuumförpacka med lagen ställ kallt minst 1 timme. Stansa 5 cm cirklar.
  2. Riv ner pepparroten i den syrade grädden och det låt stå kallt i en timme, häng av genom duk helst över natten, kolla konsistens och smaka av med salt.
  3. Ta ur skivorna ur lagen, torka av snabbt, fyll med grädden och vik ihop till ”blommor”.

Fläderdressing

  1. Bland allt, och vispa i oljan, smaka av med salt. 

Krondillsolja

  1. Mixa tills varm, sila genom duk, håll kylt. 

Rökt forellrom

  1. Häll romen i en stor bunke, plasta, rök och låt stå en timme i kyl. 

Gurka

  1. Hyvla på mandolin vid servering. 

Örter

  1. Lägg stökigt och lekfullt.

Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Artiklar ur receptet

Kålrabbi
070730, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Krondill
069955
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
272641, LASÄTTER GÅRD, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.