Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Entrecôte med bearnaisesås

Recept skrivet av
Ove Feeser
Entrecôte med bea är en riktig klassiker. I detta recept med entrecote och goda tillbehör tillagas köttet med en teknik som kallas reverse sear.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Entrecote och tillbehör

  • 1,5-2 kg entrecôte
  • 50-60 st gröna sparris, (5-6 st per portion)
  • 500 g bacon
  • 5 st citroner
  • potatis

Bearnaisesås

  • 12 st ägg
  • 1 kg smör
  • 2 kvistar dragon eller dragon i vinäger
  • 16 st vitpepparkorn
  • 8 st schalottenlökar
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Tillagning

Entrecôte

  1. Grilla först köttet på indirekt värme tills det når 45-50° på 105-175°.
  2. Övergå sedan till direktgrillning för att ge köttet fin färg.
  3. Lägg köttet i folie några minuter innan entrecten skivas upp.

Bearnaisesås

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
  2. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  3. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  4. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  5. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera köttet med potatis, citron, bearnaisesås och sparris inlindad med grillad bacon.

Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens grillkvällar.
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Läs också

Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.