Entrecôte med bea är en riktig klassiker. I detta recept med entrecote och goda tillbehör tillagas köttet med en teknik som kallas reverse sear.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Entrecote och tillbehör
1,5-2 kg entrecôte
50-60 st gröna sparris, (5-6 st per portion)
500 g bacon
5 st citroner
potatis
Bearnaisesås
12 st ägg
1 kg smör
2 kvistar dragon eller dragon i vinäger
16 st vitpepparkorn
8 st schalottenlökar
2 msk persilja, hackad
1 dl vinäger
2 dl vatten
salt och peppar
Vi rekommenderar
Inspiration
En mästare på kött med passion för bra råvaror
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Grilla först köttet på indirekt värme tills det når 45-50° på 105-175°.
Övergå sedan till direktgrillning för att ge köttet fin färg.
Lägg köttet i folie några minuter innan entrecten skivas upp.
Bearnaisesås
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
Servering
Servera köttet med potatis, citron, bearnaisesås och sparris inlindad med grillad bacon.
Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens grillkvällar.
Vi rekommenderar
Inspiration
En mästare på kött med passion för bra råvaror
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.