Vegetariska paprikor fyllda med Anamma Formbar Vegofärs. Servera med blandad sallad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg paprikor, jämnstora, gärna i olika färger
Fyllning
15 g vitlök, pressad
200 g gul lök, finhackad
225 g champinjoner, grovt rivna
50 g rapsolja
100 g Felix® Tomatpuré
800 g Anamma® Formbar Vegofärs, tinad
300 g Krögarklass® Fyra Skånska Gryn, kokt
Salt
Svartpeppar, nymalen
Chilisås, typ Sriracha
Örter
Tomatbuljong
3 dl vatten
50 g grönsaksfond
100 g Felix® Tomatpuré
Servera med
800 g blandad sallad
Önos® Lingon Lättsockrad Fruktdryck
Tillagning
Paprikor
Skär paprikorna runt skaftet på dem och drag sedan bort skaftet. Se till att fröhuset på samma gång följer med bort.
Skär även av en liten skiva av botten (dock ej helt igenom) så de kan stå utan att läcka fyllning. Det går även att skära på längden och fylla så om man föredrar.
Fyllning
Fräs vitlök, gul lök och champinjoner i olja tills vätskan har försvunnit och blanda därefter i tomatpuré.
Blanda grönsaksfräset med Anamma Formbar Vegofärs, Fyra Skånska Gryn och smaksätt
med salt, peppar, chilisås och örter.
Fyll paprikorna med fyllningen och ställ dem i bleck. Blanda vatten, buljongfond och tomatpuré och häll i blecket.
Tillaga i ugn 150°C kombi i ca 20 min.
Servera med en blandad sallad och ett glas fruktdryck.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.