Ett recept direkt från en liten restaurang i Montepulciano d´Abruzzo. Färsk potatisgnocchi med ruccola, parmesan, fläskfärs och grädde. Magiskt!
Ingredienser
500 gram färsk gnocchi 300 gram ruccola 1 dl riven parmesanost 2 dl grädde 6 msk balsamvinäger 2 vitlöksklyftor 1 liten finhackad gul lök 400 gram fläskfärs 4 msk fransk senap salt peppar cirka 1 msk tryffelolja smör och olja
Tillagning
Fräs lök och vitlök i olja och smör tills de blir mjuka och följsamma. Lägg nu ner köttfärsen i småbitar och låt även dem få lite stekyta. Häll sedan på balsamvinäger, senap och hälften av grädden. Vispa runt och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra medan du mosar köttfärsbitarna så att de finfördelas direkt i såsen.
Under tiden kokar du din färska gnocchi enligt förpackningen. Det brukar gå snabbt som bara den. När gnocchin är klar slänger du ned den i såsen och fyller på med grädde tills alla små gnocchisar har fått sås på sig.
Strö över parmesanosten och vänd ned ruccolan, ät och njut!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.