Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Färsk gnocchi med maximal kärlek

Recept skrivet av
Anette Rosvall
Ett recept direkt från en liten restaurang i Montepulciano d´Abruzzo. Färsk potatisgnocchi med ruccola, parmesan, fläskfärs och grädde. Magiskt!

Ingredienser

500 gram färsk gnocchi
300 gram ruccola
1 dl riven parmesanost
2 dl grädde
6 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
400 gram fläskfärs
4 msk fransk senap
salt
peppar
cirka 1 msk tryffelolja
smör och olja

Tillagning

Fräs lök och vitlök i olja och smör tills de blir mjuka och följsamma. Lägg nu ner köttfärsen i småbitar och låt även dem få lite stekyta. Häll sedan på balsamvinäger, senap och hälften av grädden. Vispa runt och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra medan du mosar köttfärsbitarna så att de finfördelas direkt i såsen.

Under tiden kokar du din färska gnocchi enligt förpackningen. Det brukar gå snabbt som bara den. När gnocchin är klar slänger du ned den i såsen och fyller på med grädde tills alla små gnocchisar har fått sås på sig.

Strö över parmesanosten och vänd ned ruccolan, ät och njut!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.