Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Färskostglass

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Färskostglass med hallon, sudachi, crudo, italiensk maräng och bipollen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Färskostglass på hallon och sudachi

  • 400 g sudachipuré
  • 440 g hallonpuré
  • 400 g Philadelphia ost
  • 400 g vatten
  • 320 gr socker
  • 80 g glykos
  • 2 st gelatinblad, blötlagt

Crudo

  • 500 g Crudo Felchlin 70%
  • 20 g kakaosmör
  • 32 g neutral rapsolja

Italiensk Maräng

  • 70 g vatten
  • 315 g Socker
  • 182 g äggvita

Bipollen

  • 50 g bipollen
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Färskostglass på hallon och sudachi

  1. Koka upp vatten, socker och glykos, smält ned gelatinbladet i sockerlagen och tillsätt övriga ingredienser
  2. Mixa slät och kör i glassmaskin

Crudo

  1. Smält kakaosmör och choklad separat, blanda ihop alla ingredienser

Italiensk Maräng

  1. Koka upp vatten och socker till 119 º, vispa vitan, häll ner sockerlagen i vitan, vispa marängen kall 

Montering

  1. Gjut glassen i form, sätt i glasspinne, frys. Plocka ut glassen ur formen, doppa i Crudo och sedan i italiensk maräng, strössla på bipollen och bränn av. NJUT!

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Artiklar ur receptet

ÖLGLAS 36CL POLYK. RITS 30BAR
286765, AKVILA
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Philadelphia 500g
281436, KRAFT, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Glykos 40DE 15kg
192955, DANISCO SUGAR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gelatinblad 500g
870808, FAVORIT, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.