Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fetaostnuggets

Recept skrivet av
Frida Ambjörnsson
Gyllene, frasiga fetaostnuggets med rostade säsongsgrönsaker och semipicklad rödkål och kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

  • 1000 g salladsost
  • 2-2,5 st gul lök
  • 5 dl mjöl
  • 5 st ägg
  • 1 ,5 tsk Sambal olek
  • 1,5 msk oregano
  • Salt och peppar  (salladsosten är salt så var sparsam)
  • Panco
  • Rapsolja att steka i

Kålsallad

  • 1 st rödkåls huvud
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 dl ättika
  • 2,5 dl honung

Grönsaker efter säsong

  • Morötter
  • Palsternacka
  • Lök
  • Betor (röd, gul)
  • Potatis
  • Rapsolja och salt och peppar

Yoghurtsås med vitlök

  • 4-5 st vitlöksklyftor som rostad i stekpanna med olja mosa ner dem i yoghurt
  • 5 dl Turkisk yoghurt
Inspiration

Matinspiratören: Frida Ambjörnsson

Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.

Tillagning

  1. Mosa salladsosten.
  2. Blanda äggen med mjölet.
  3. Blanda i salt och svartpeppar sambal olek samt mixad lök och oregano i äggsmeten och blanda ner den mosade salladsosten.
  4. Häll upp Panco i en skål, klicka i en matsked av smeten i pancon  och formar små fina nuggets. Stek i het olja.

Kålsallad

  1. Strimla rödkålen tunt och fint. 

Grönsaker efter säsong

  1. Behåll gärna skalet på om det går.
  2. Dela rotsakerna och lägg dem på en plåt, ringla över lite olja.
  3. Salta och peppra.
  4. Rosta i varm ugn på 200 ° i ca 25 minuter. 

Yoghurtsås med vitlök

  1. Salta och peppra

Inspiration

Matinspiratören: Frida Ambjörnsson

Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.

Artiklar ur receptet

Hållbara Val
252439, SANTORINA, Danmark
{{jmfprisString}}/grm {{jmfPrisDeladString}}/grm
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rödkål
203760, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
100487, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.