Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

Recept skrivet av
Fiskano
Fisktaco som serveras med en salsa spännande smaker; sötma från honungen, syra från lime och kiwi samt hetta från chili.

Ingredienser

20 portioner

  • 3 kg koljafileer Fiskano, tinade
  • 5 msk japansk soja
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl rapsolja till marinering + 1,5 dl rapsolja till stekning
  • 5 msk spiskummin
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
Kiwi- och gurksalsa
  • 5 gurkor, delade på längden
  • 5 lime, färskpressad saft och rivet skal
  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl japansk soya
  • 10 cm färsk ingefära, riven
  • 5 gröna chili, finhackad
  • 10 salladslökar, skivad
  • 10 kiwi
  • 1 kg strimlad spetskål (eller annan sallad)
  • 5 krukor koriander
  • 5 pkt små tortillabröd eller hårda tacosskal
  • 1 l creme fraiche till servering

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden till fisken och marinera i cirka 10 minuter.
  2. Sota gurkan på hög värme i en torr stekpanna och skär i bitar. Blanda limesaft och -skal, honung, sesamolja, soya, ingefära och chili. Skär av skalet och dela kiwin i mindre bitar. Vänd runt gurka, salladslök och kiwi i marinaden.
  3. Hacka koriandern och blanda med kålen.
  4. Stek fisken på hög värme i en stekpanna så den får en krispig yta i cirka 1-2 minuter per sida.
  5. Grilla tortillabröden i en torr stekpanna.
  6. Fyll bröden med lite kålsallad, kiwi- och gurksalsa och lägg på några fiskbitar. Toppa med lite creme fraiche och mer salsa.

Fler recept

Recept

Smörstekt torsk med senapspicklade betor och yoghurt

Servera fisken tillsammans med betor och grekisk yoghurt. Ringla över lite av senapsfrölagen och strössla över färska örter.
Recept

Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

Smakfull rätt där smakerna av saffran och tomat gifter sig fint.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.