Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fisk- och skaldjurssoppa med örtfärskost

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
En soppa som både är enkel och lite lyxig på samma gång. Serveras med ett vackert färskostägg som kronan på verket!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 500 g lax, filé
  • 300 g sej, filé
  • 200 g räkor, handskalade, alternativt kräftstjärtar
  • 2 st fänkål, färsk
  • 2 st gula lökar
  • 4 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 2 st timjankvistar
  • 3 st stjärnanis
  • 2 tsk fänkål, hela frön
  • 0,5 msk saffranspasta (valfritt)
  • 60 g Knorr Professional Fiskfond,
    koncentrerad
  • 60 g Knorr Professional Hummerfond,
    koncentrerad
  • 2 l vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 6 st tomater
  • 300 g cream cheese
  • 2 msk MAILLE Dijon Original
  • 2 msk Knorr kryddpasta Bouquet de Provence
  • svartpeppar, grovmald
  • dill

Artiklar från receptet

Bouquet de Provence kryddpasta 340g
870287, KNORR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär fänkål, morot och gul lök i mindre bitar om ca 1 cm. Skiva vitlöken tunt.
  2. Fräs på grönsaker och kryddor i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och fräs i ytterligare 2–3 minuter.
  3. Slå i vatten, fiskfond, hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad och låt småkoka i ca 20 minuter.
  4. Tärna tomater, lax och sej. Lägg tomat och fisk i en gryta och låt småkoka tills fisken är klar (ca 5 minuter). Lägg i räkorna och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Blanda färskost med senap, kryddpuré och lite nymald svartpeppar.
  6. Lägg upp soppan i tallrik. Forma färskosten till ett ägg. Garnera med lite plockad dill.

Artiklar från receptet

Bouquet de Provence kryddpasta 340g
870287, KNORR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Från receptet

101383, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Video

Se Martina tillaga rätten

Mer inspiration från Unilever

Recept

Vitkålsboeuf med potatispuré

Kan man verkligen göra ”boeuf ”på rostad vitkål i stället för kött? Absolut! Faktum är att den är förvillande lik originalet i fråga om smak.
Recept

Wallenbergare med klassiska tillbehör

En Wallenbergare gjord på riktigt finmalet kött. Den ska resa sig likt en sufflé och sedan serveras med brynt smör, rårörda lingon och små gröna ärtor.
Recept

Italienska köttbullar i tomatsås

Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar, tillagade i en rustik tomatsås, är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.
Inspiration

Länge leve lunchklassikerna!

Trött på din lunchmeny? Ta ett djupt andetag och låt klassikerna visa vägen till nöjda matgäster! Knorr visar hur du lyckas med att smaksätta såväl lunchklassiker som nya vegetariska tolkningar med den nya generationens fonder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.