Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fiskpaté

Recept skrivet av
Axfoundation
Med braxenfärs gör du enkelt en god, hållbar fiskpaté där smaksättningen kan variera i det oändliga. Dill, saffran, chili, soltorkad tomat eller kapris – allt fungerar lika bra till braxens milda fisksmak. En härlig förrätt med god sås alternativt en given rätt på jul- eller smörgåsbordet.

Ingredienser

Lagom åt: 50 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 25 äggvitor, kalla
  • 2 dl potatismjöl
  • 5 citroner, zest
  • 40 g havssalt
  • 1,5 l grädde, kall

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den i kuber, lägg i blandare.
  2. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronzest och salt. Kör på låg fart i några minuter (till en jämn smet).
  3. Ställ i kyl ca 1 tim.
  4. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget på låg fart.
  5. Tryck ner inoljade bakplåtspapper i brödformar (ca 1 ½ l) och häll i smeten.
  6. Slå formarna i bänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  7. Ställ formarna i bleck i 2 cm vattenbad och grädda i 175 grader i ca 1 ½ tim.
  8. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  9. Servera gärna med rom- eller örtsås.

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.