Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har Violife Professional gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel. Den tidlösa klassikern får ett lyxigt lyft - prova själv!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg fiskfärs
10 g flingsalt
100 ägg, äggula
300 ml Rama Professional Mat 15%, Låglaktos
10 g Knorr Profssional Paprika kryddpuré
20 g Knorr Umami
120 g rödlök, tärnad
Panering
700 g panko, ströbröd
500 g ägg, hela
400 ml vatten
2 liter PHASE Vegetabilisk Friteringsolja
Tartarsås
200 g HELLMANN’s Majonnäs Real 79%
100 g Rama Professional Fraiche 24%
25 g ättiksgurka
25 g äpple (Aroma)
25 g kapris
1 st ägg, hårdkokt
Pommes frites med citronsalt
1,5 kg bakpotatis
Salt
10 g citronzest
Tillagning
Finhacka och salta fiskfärsen.
Blanda i ägg och Rama Mat 15 % tills färsen får en elastisk konsistens.
Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Paprika, Knorr Umami, lök och peppar och rör om ordentligt. Ställ in färsen i kylen i 2 timmar.
Rulla in färsen i plastfolie och forma 2 x 8 centimeter stora korvar. Panera dem i vatten, helägg och panko och fritera dem spröda i Phase Vegetabilisk Frityrolja.
Tartarsås
Rör ihop HELLMANN`S REAL Mayonnaise och Rama Fraiche 24% med salt, peppar, äpple, gurka, kapris och hårdkokt ägg.
Pommes frites med citronsalt
Tvätta bakpotatisen och skär dem i båtar.
Koka potatisbåtarna mjuka i salt vatten, låt svalna och torka.
Fritera potatisen tills den är spröd och strö över havssalt och rivet citronskal.
Rostad jordärtskockssoppa med brynt äpple och champinjon
Servera nordiska smaker! Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatessknöl här i en värmande krämig soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt, till lunch eller middag.
Ett säkert kort som alltid ger en lyxig känsla. En enkel och fräsch dessert med få ingredienser som också kan göras på både mandarin och klementin. Blodapelsinen är mindre än vanliga apelsiner och mer aromatisk med en perfekt balans mellan syra och sötma. Säsongen börjar i december och slutar i slutet av mars. De vanligaste sorterna här i norden är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco. Den sist nämnda har oftast inga kärnor.
Japaninspirerad svensk klassiker – precis så gott som det låter! Skogschampinjon-toast som kan göras året runt här med det lilla, lilla extra… miso, timjan och citron blir en riktigt god kombination!
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.