Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fiskpinnar deluxe med tartarsås med pommes frites och citronsalt

Recept skrivet av
Violife Professional
Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har Violife Professional gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel. Den tidlösa klassikern får ett lyxigt lyft - prova själv!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg fiskfärs
  • 10 g flingsalt
  • 100 ägg, äggula
  • 300 ml Rama Professional Mat 15%, Låglaktos
  • 10 g Knorr Profssional Paprika kryddpuré
  • 20 g Knorr Umami
  • 120 g rödlök, tärnad

Panering
  • 700 g panko, ströbröd
  • 500 g ägg, hela
  • 400 ml vatten
  • 2 liter PHASE Vegetabilisk Friteringsolja

Tartarsås
  • 200 g HELLMANN’s Majonnäs Real 79%
  • 100 g Rama Professional Fraiche 24%
  • 25 g ättiksgurka
  • 25 g äpple (Aroma)
  • 25 g kapris
  • 1 st ägg, hårdkokt

Pommes frites med citronsalt
  • 1,5 kg bakpotatis
  • Salt
  • 10 g citronzest

Tillagning

  1. Finhacka och salta fiskfärsen.
  2. Blanda i ägg och Rama Mat 15 % tills färsen får en elastisk konsistens.
  3. Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Paprika, Knorr Umami, lök och peppar och rör om ordentligt. Ställ in färsen i kylen i 2 timmar.
  4. Rulla in färsen i plastfolie och forma 2 x 8 centimeter stora korvar. Panera dem i vatten, helägg och panko och fritera dem spröda i Phase Vegetabilisk Frityrolja.

Tartarsås

  1. Rör ihop HELLMANN`S REAL Mayonnaise och Rama Fraiche 24% med salt, peppar, äpple, gurka, kapris och hårdkokt ägg.

Pommes frites med citronsalt

  1. Tvätta bakpotatisen och skär dem i båtar.
  2. Koka potatisbåtarna mjuka i salt vatten, låt svalna och torka.
  3. Fritera potatisen tills den är spröd och strö över havssalt och rivet citronskal.

Från receptet

Rechaud rostfri bright light
328443, BRIGHT SPA
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Majonnäs real 79% 10kg
616243, HELLMANN´S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Rostad jordärtskockssoppa med brynt äpple och champinjon

Servera nordiska smaker! Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatessknöl här i en värmande krämig soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt, till lunch eller middag.
Recept

Blodapelsin-mousse med crumble

Ett säkert kort som alltid ger en lyxig känsla. En enkel och fräsch dessert med få ingredienser som också kan göras på både mandarin och klementin. Blodapelsinen är mindre än vanliga apelsiner och mer aromatisk med en perfekt balans mellan syra och sötma. Säsongen börjar i december och slutar i slutet av mars. De vanligaste sorterna här i norden är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco. Den sist nämnda har oftast inga kärnor.
Recept

Champinjontoast med miso

Japaninspirerad svensk klassiker – precis så gott som det låter! Skogschampinjon-toast som kan göras året runt här med det lilla, lilla extra… miso, timjan och citron blir en riktigt god kombination!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.