Klassikern fiskpudding blir kryddig och god tack vare braxenfärs och fyllig muskot. Går givetvis att variera smakmässigt med exempelvis dill eller annan ört.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2,5 kg fiskfärs
2,5 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
10 dl standardmjölk
15 ägg
Muskot, finriven
20 g salt
Vitpeppar
2 dl ströbröd
50 g smör
Tillagning
Tina fisken långsamt i kyl.
Koka riset i vatten och mjölk enligt anvisningar på paketet.
Blanda riset med fiskfärs och ägg, riv i muskot och smaka av med salt och vitpeppar.
Smörj formar och fördela smeten jämt. Strö över ströbröd, hyvla över smör och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
Servera gärna med brynt smör, ärtor och citron.
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.