Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fiskpudding

Recept skrivet av
Axfoundation
Klassikern fiskpudding blir kryddig och god tack vare braxenfärs och fyllig muskot. Går givetvis att variera smakmässigt med exempelvis dill eller annan ört.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 2,5 dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 10 dl standardmjölk
  • 15 ägg
  • Muskot, finriven
  • 20 g salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g smör

Tillagning

  1. Tina fisken långsamt i kyl.
  2. Koka riset i vatten och mjölk enligt anvisningar på paketet.
  3. Blanda riset med fiskfärs och ägg, riv i muskot och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smörj formar och fördela smeten jämt. Strö över ströbröd, hyvla över smör och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
  5. Servera gärna med brynt smör, ärtor och citron.

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.