En elegant klassiker som är perfekt att servera vid större konferensluncher ihop med skummad vitvinseller hummersås.
Ingredienser
Lagom åt: 20 personer
2,5 kg fiskfärs
50 g salt
6 ägg
1,5 dl potatismjöl
7,5 dl grädde
Valfri smaksättning, t.ex. dill, vitpeppar och citron
Tillagning
Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och valfri smaksättning. Kör i blandare några minuter.
Låt vila i kyl en timme.
Koka upp saltat vatten. Forma något större queneller med metallslev och låt sjuda i vattnet cirka tre minuter.
Servera med skummad vitvins- eller hummersås och potatis.
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.