Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fisksoppa med spetskål, ärtor, kokos och gul curry

Recept skrivet av
Royal Greenland
En smakrik fisksoppa med curry, kokosmjölk, ärtor och spetskål – enkelt, snabbt och läckert!

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
  • 800 g tärningar av stillahavskummel
  • 1 spetskålshuvud
  • 3 l kokosmjölk 
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 3 msk gul currypasta
  • 500 g extra fina ärtor
  • 100 g inlagd ingefära
  • 200 g ärtskott
  • vegetabilisk olja
  • salt och nymalen peppar

Tillagning

  1. Skär spetskålen i tunna strimlor och hacka den grovt.
  2. Fräs currypasta i lite olja med hackad ingefära i cirka 3–4 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärningar och låt sjuda i 15–20 minuter tills kokosmjölken börjar tjockna. Tillsätt spetskål, tinad fisk och ärtor och låt soppan sjuda i 8 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar, strö över ärtskott och servera direkt.

Fler recept från Royal Greenland

Recept

Räksallad med gurka och rödlök

En frisk räksallad med gurka och fint hackad rödlök, dränkt i en läcker dressing av citronsaft, majonnäs, yoghurt och dill. Serveras med sallad och rostat bröd!
Recept

Ugnsbakad Alaska Pollock med rotfrukter i röd curry och kokos

Ugnsbakad Alaska Pollock med rotfrukter i röd curry och kokos. En snabb och läcker middagskreation.
Recept

Sejpanetter med stekt portobellosvamp och rosenkål

En enkel och smakfull komposition - sejpanetter med stekt portobellosvamp, rosenkål och yoghurt.
Inspiration

Fisk och skaldjur på menyn

Royal Greenland erbjuder fisk och skaldjur av högsta kvalitet för alla kök. Produkter som gör det enkelt att servera välsmakande fisk och skaldjur. Royal Greenland har hållbarhet i fokus, inklusive fångstmetoder och användning av hela råvaror.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.