Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fläderparfait med hallon

Recept skrivet av
Mathias Carlsson
Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 3 tim

  • 0,5 dl socker
  • 5 st äggulor
  • 0,5 l vispgrädde
  • 3 cl Hallands flädersnaps
  • 2-3 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 2-3 dl färska hallon

Tillagning

  1. Vispa socker och äggulor fluffigt.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Vänd ner grädden i äggblandningen, smaksätt med snapsen och flädersaften.
  4. Häll upp smeten i lagom stora portionsformar, ställ in dem i frysen ett par timmar.
  5. Vid servering, dekorera med färska hallon.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.