Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fläskfilé tonnato på krispig vintersallad

Recept skrivet av
Scan
Denna rätt är ett absolut genidrag av italienarna. Såsen blir krämig och smakrik och lyfter köttet på ett oväntat härligt sätt. Med krispig sallad till blir det en lunchrätt med wowfaktor.
 

Ingredienser

Recept för 10 personer

  • 1 kg fläskfilé sousvide, tunt skivad
  • 400 g tonfisk i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 1 dl kapris och lag
  • 1 knippe basilika
  • 1 citron – zest och juice
  • 1,5 dl olivolja
  • Salt och peppar

  • 500 g blandad sallad i säsong
  • 300 g coctailkapris
  • 400 g tunna remsor av -morot – gärna i olika färger
  • 2 citroner tunt skivade

  • Olivolja och balsamvinäger
  • Nymald svartpeppar
 

Tillagning

  1. Mixa tonfisk med äggulor, vitlök, kapris, basilika, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut sallad på ett stort fat eller på portionstallrikar. Lägg på kapris, citron och morot, dressa med olivolja och balsamvinäger. 
  2. Lägg ut den tunt skivade fläskfilén på salladen. Ringla över tonfiskdressingen och avsluta med nymald svartpeppar.

    Tips! Vill du göra salladen matigare kan med fördel kokt matvete blandas i.
 

Fläskfilé

Fläskfilén anses vara den bästa styckdetaljen och det är den möraste biten på grisen. Den har i grunden en mild smak, är mager med svag marmorering och alltid benfri. Fläskfilén är gjord på svenskt Pigghamkött och är milt kryddad med vitlök och örter så du kan sätta din egen prägel.

Fler recept

Recept

Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad

Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvälls­menyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbet­ade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga ­smaker blir den ett ­perfekt ­komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
 
 
Recept

Fläskfilé i savoykål med bacon- och calvadossås

En magisk rätt med otroligt mycket smaker som höjer den ­perfekta fläskfilén till nya höjder – umami från kål och lök, sälta och krisp från bacon och så den ljuvliga såsen med syra och sötma och toner av calvados! Lika vacker att servera upplagd på portionstallrikar som på sharing-fat.
Recept

Lunchmacka med rostbiff, karamelliserad lök och getost

Lunchmacka med perfekt rosa rostbiff, karamelliserad lök med ­balsamico och getost på lättstekt fluffig focaccia.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.