Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Friterad avocado med jordgubbs- och rabarbersalsa

Recept skrivet av
Anette Rosvall
Receptet är beräknat för 2 personer

Ingredienser

Salsa
  • 1 rabarberstjälk, fint hackad
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 6-8 jordgubbar, fint hackade
  • En liten knippa hackad koriander
  • 4 msk olivolja
  • En liten skvätt flytande honung
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Salt och peppar


Avokadobitarna
  • 2 avokado
  • 2 ägg, vispade
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl panko
  • Salt och svartpeppar
  • En nypa lökpulver
  • En rejäl skvätt olja till stekningen
Inspiration

Prosecco - omåttligt poppis

Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.

Tillagning

  1. Gör först din salsa. Blanda alla ingredienser förutom jordgubbarna, smaka av och låt stå tills avokadobitarna är klara. Precis innan servering vänder du ner jordgubbarna också i salsan.
  2. Blanda vetemjöl med kryddorna. Dela varje avokado i 8 delar, vänd dem i vetemjöl, sedan ner en sväng i äggvisp, till sist en omgång i pankofraset. Allra sist värmer du oljan i en stekpanna. När den är ultrahet, låter du avokadobitarna hastigt få färg först på ena sidan och sedan på andra.
  3. Servera sedan dina friterade avokadobitar med grönsaker, salsa, chimichurri, en god majonnäs och tortillabröd.

Inspiration

Prosecco - omåttligt poppis

Champagne och cava har fått göra plats för det italienska bubblet, särskilt i Sverige. Här har det blivit en storsäljare, med ett enormt utbud på hyllorna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.