Gnocchi med bakad kål, stekt svartkål och Bredsjö hårdost.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Gnocchi
4 kg potatis
6-8 dl vetemjöl
Salt
6 st ägg
1 påse svartkål (strimlad)
2 askar champinjoner (kvartade)
Rostad spetskålscrème
4 st spetskålshuvuden
5 dl vispgrädde
200 g smör
1 st citron
Salt efter smak
Tillagning
Gnocchi
Koka potatisen med skal. Skala denna och pressa.
Blanda i ägg och salt och lite mjöl i taget.
Smeten/degen ska precis sluta klibba mot fingrarna.
Rulla ut i 2 cm tjocka rullar och skär med kniv eller degskrapa i 2 cm långa ”kuddar” och lägg på mjölad plåt så de inte klibbar ihop.
Koka i saltat vatten, tills kuddarna flyter upp.
Stek gnocchin i rikligt med smör tills gyllen bruna. Stek svartkålen och champinjonerna separat.
Rostad spetskålscrème
Dela spetskålen i kvartar och rosta med salt och olja i ugn på 195° tills kålen fått rejält med färg.
Dela ner hälften av kålen och koka med grädde och smör tills grädden reducerat ner.
Mixa och smaksätt med salt och citron.
Riv osten över vid servering.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.