Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gråärtsfalafel

Recept skrivet av
Hector Hernandez
Gråärtsfalafel med stekt ost, sotade grönsaker och sumakyoghurt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Gråärtsfalafel

  • 1 kg stor gråärt, KRAV
  • 50 g persilja, blad      
  • 50 g koriander    
  • 4 st vitlöksklyftor       
  • 3 tsk spiskummin, malen  
  • 1 tsk bikarbonat         
  • 2 tsk salt

Stekt ost

  • 1 kg grillost 40+
  • olivolja

Sotade grönsaker

  • 2 st paprikor, röd
  • 1 knippe lök, salladslök bunt ca 4 st    
  • olivolja  
  • flingsalt

Sumakyoghurt

  • 1 kg  yoghurt turkisk 10%  
  • 4 tsk sumac
  • 50 g honung flyt akacia
  • 2 tsk salt  

Garnityr

  • krasse
  • shiso violett
  • smörgåskrasse
  • gräslök
  • fänkål
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Tillagning

Gråärtsfalafel

  1. Blötlägg ca 1 kg gråärta i vatten i 24 timmar.
  2. Mal gråärtorna i en köttkvarn.
  3. Mala alla ingredienser 2 gånger genom köttkvarnen och krydda falafelsmeten med spiskummin, bikarbonat och salt.
  4. Rulla små bollar, ca 45-55 g, och fritera i frityrolja på 170°.

Stekt ost

  1. Dela osten i ca 3 cm skivor och stek ost i olivolja.

Sotade grönsaker

  1. Lägg lite olivolja på röd paprika och salladslök.
  2. Stek eller grilla i hög temperatur ca 10-15 sekunder till den får en härlig sotad färg och smak.
  3. Salta och värm upp grönsakerna innan servering.

Sumakyoghurt

  1. Häng yoghurten över natten genom en silduk.
  2. Blanda ner sumak, honung och salt.
  3. Blanda alla ingredienser tills du får en slät textur och förvara i en spritspåse tills servering.


Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Vi bad Hector Hernandez, f.d. key account manager på Martin & Servera, laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Serveras på

HALO KOLA STYCKESAK        CLO
339416, HALO KOLA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Skärbräda ek 600x300x60mm
832253, AT-LINE
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.