En vacker och supergod liten julrätt utan svinn. Svarvad kålrot i långa band rullas ihop och bakas med smakrik grädde och kryddpeppar. De picklade kantbitarna blir topping ihop med fänkål, kålskott och mandel.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
500 g kålrot
3 dl 1-2-3-lag
4 dl Arla® vispgrädde
2 dl Arla® mjölk 3%
80 g Arla® Svenskt Smör
4 timjankvistar
2 vitlöksklyftor
1 tsk kryddpepparkorn
salt och svartpeppar
Topping:
1 fänkål
kålskott
50 g skalad mandel, saltrostad
Tillagning
Skala och svarva kålroten till tunna ark på en grönsakssvarv. Rulla ihop kålrotsarken till tjocka rullar, ca 7 cm i diameter, och skär i 2 cm skivor. Lägg kantbitarna i 1-2-3-lagen.
Smörj portionsformar, t ex silikonformar eller muffinsplåt. Lägg i kålrotsrullarna.
Koka ihop grädde, mjölk, smör, timjan, krossade vitlöksklyftor och kryddpepparkorn ca 7 min.
Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer kryddpeppar.
Plocka upp timjan och vitlök. Häll gräddkoket på kålrotsrullarna i formarna. Baka i ugn på 180° 30–40 min tills kålroten är mjuk med liten kärna.
Hyvla fänkålen tunt på mandolin, plocka kålskotten och lägg allt i kallt vatten.
Vid servering: Sila av den picklade kålroten och blanda med fänkålen. Lägg de gräddbakade kålrotsrullarna på tallrikar och toppa med picklad kålrot, fänkål, grovhackad mandel och kålskott.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.