Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gravad lax med rödbeta, dill, fänkål och rosépeppardressing

Recept skrivet av
Martin & Servera
Finns det ett bättre sätt att omfamna de nordiska smakerna på julbordet än med gravad lax? Den friska smaken av lax kombinerad med den naturliga sötman från rödbetor ger ditt julbord det lilla extra.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 400 g gravad lax 
  • 1 dl rosépeppar 
  • 2 st citron
  • 2 dl rapsolja 
  • 50 g dill 
  • 1 st fänkål
  • 250 g kokt rödbeta 

Tillagning

Rosépepparolja

  1. Rosta rosépeppar på låg värme i ca 5 min.
  2. Krossa rosépepparn lite lätt och lägg i en värmetålig bunke.
  3. Värm upp rapsoljan till 160 grader och häll över rosépepparn i flera omgångar för att minska risken att den bränns.
  4. Pressa i citronsaft och smaka av med salt.

Grönsaker

  1. Tärna rödbetan i mindre tärningar.
  2. Hyvla fänkål, plocka dillkvistar och lägg i isvatten.
  3. Slunga fänkålen och dillen i en salladsslunga.

Uppläggning

  1. Lägg upp laxen på ett fat, med fördel kan man halvera laxskivorna för att minska potentiellt svinn.
  2. Toppa med tärnad rödbeta, fänkål och dill.
  3. Ringla rosépeppardressingen över laxen.
 

Artiklar från receptet

Rapsolja 10L
413252, SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler julrecept från Martin & Servera

Recept

Baklava med saffran och citron

Baklava är en förtrollande och utsökt dessert med en sötma som har erövrat hjärtan runt om i världen. Nu har denna delikatess även hittat hem på julbordet med smaker av mandel, valnöt, saffran och citron. Receptet kan anpassas till olika bakformar.
Recept

Julknäcke

Julknäcke med en smakrik kombination av ingefära, pomerans, fänkål och koriander som tillsammans skapar en harmonisk och välbalanserad smakupplevelse. Gott till julskinkmackan eller som smakrikt tillbehör till dina favoritostar på julbordet.
Recept

Julvegobulle

Upptäck Martin & Serveras formbara färs som har en självklar plats på det moderna julbordet! Vår högkvalitativa vegofärs fungerar utmärkt att smaksättas med julens kryddor. Färsen är lätt att forma och steka till vegobullar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.