Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grillad melonfilé

Recept skrivet av
GB foods
För de matgäster som vågar prova något nytt, låt vattenmelon gå från dessertstjärna till att få huvudrollen i varmrätten genom att göra en BBQ Mignon-variant av den.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer på buffé

  • 2 små vattenmeloner
  • Salt
Marinad
  • 4 msk Mrs Chengs japansk soja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2 msk Tahini
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk pressad lime
  • 1-3 tsk hotsauce, t ex Tabasco
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk rapsolja

Från receptet

487264, MRS CHENGS
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Vispa samman marinaden och låt den vila i kylen.
  2. Skala melonen och gnid in den med en nypa salt.
  3. Lägg melonen i en ugnsfast form och baka den i ugnen, 1 timme på 200°, därefter 1,5 timme på 150°, snurra och vänd melonen med jämna mellanrum.
  4. Ta ut melonen och skåra ytan med vass kniv.
  5. Gnid in hälften av marinaden och täck formen med plast.
  6. Låt den svalna och sedan vila i kylen under natten.
  7. När det är dags att servera så grilla den på indirekt värme i grill alternativt ugn. Pensla på resterande marinad under grillningen.

Från receptet

487264, MRS CHENGS
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept & inspiration från GB foods

Recept

Dubbelmarinerad rostbiff

För de gäster som är sugna på kött är denna rätt rostbiff en riktig hit.
Recept

Huevos rancheros

Populär äggrätt från Mexico som passar utmärkt till lunch eller brunch i sommar.
Inspiration

Lokala råvaror med distinkta smaker är sommarens melodi

Närodlade och lokala råvaror har länge legat högt på prioriteringslistan hos restauranger och storkök. I år peakar detta rejält då en av de starkaste mattrenderna är att med enkla medel låta det fina och unika med varje råvara glänsa, utan för mycket konkurrens. Här bjuder Bong på snabblagade recept med råvaran i fokus, så att du kan vara effektiv i köket i sommar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.