En sydeuropeisk inspirerad rätt med nordisk touch. Rätten innehåller svensk pluma, sotade grönsaker och auberginekräm på färskost. Serveras med brynt smörsås med nötiga toner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Grillad pluma:
1 kg pluma från KLS
20 g rosmarin
20 g timjan
3 st vitlöksklyftor
150 g Arla Svensk smör eko
1 tsk Rapsolja
Salt och svartpeppar
Auberginekräm:
400 g aubergine
20 g tahini, sesampasta
4 g vitlök
Citronsaft
10 g färsk persilja, finhackad
Cirka 850 g Arla Pro Cream cheese
salt
Sotade grönsaker:
3 st Snacks röd paprika
2 st broccoli
150 g champinjoner
200 g salladslök
Salt och raps olja
Brynt smörsås:
3 dl Arla 40% färsk vispgrädde
Smör från stekning av pluman
Tillagning
Grillad pluma
Salta och peppra pluman.
Stek i en varm panna med olja.
Addera smör, timjan, rosmarin och vitlök när du har fått en fin färg på ena sidan.
Ös köttet med smör och tillaga köttet tills 58 grader.
Låt vila runt 5-10 minuter.
Spara allt steksmör till den brynta smörsåsen.
Auberginekräm
Rosta auberginen i ugn på 260 grader i cirka 15 min.
Skrapa ur auberginen, spara lite grillat skal för smaksättning.
Mixa aubergine med sesampasta och vitlök. Ta gärna med en del av det rostade skalet för smakens skull.
Smaksätt med citronsaft och rör i persiljan.
Blanda en del auberginekräm med tre delar färskost och smaksättt med salt.
Sotade grönsaker
Dela alla grönsaker i bitar som passar i ”one bite size”.
Häll lite olja på alla grönsaker och salta.
Sota grönsakerna i en riktig varm stekpanna i cirka 1-2 minuter tills du får en fin sotad färg på alla gränsaker.
Brynt smörsås
Värm i en kastrull smöret och vispgrädden och mixa med en stavmixer tills önskad textur.
Smaksätt med lite salt och svartpeppar.
Till servering
Lägg auberginekrämen i botten, därefter de sotade grönsakerna.
Tranchera köttet i tunna skivor och avsluta rätten med sås och garnera med gräslök och smörgåskrasse.
Gnocchi med vita bönor, svamp, svensk gremolata och brynt smörskum
En italiensk-inspirerad vegetarisk rätt med svenska råvaror och säsong i fokus. Rätten består av nystekta kantareller, gnocchi på kulturspannmål, svenska vita bönor och gremolata på kallpressad rapsolja. Allt toppas med ett syrligt skum med brynt smör, riven svensk “pecorino”, och en varm och smakrik svampbuljong.
Taco på chimichurri-marinerad kycklinglårfilé med citron- och persiljekräm
En tacorätt på svenska råvaror med smaker och influenser från olika delar av världen. Rätten består av chimichurrimarinerad svensk Solbacka kycklinglårfilé, samt en färskostkräm baserad på kronärtskocka, citron och persilja. Som tillbehör serveras en syrad kålsallad på vitkål, rödkål och morötter.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.