Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grillade havskräftor

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Serveras med skaldjursbuljong med grillade tomater i ingefära, stjälksellerisallad med äpple och vattenkrasse.

Ingredienser

Havskräftor

  • 10 st råa havskräftor
  • 2 msk matolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g persilja

Grillade tomater

  • 10 st plommontomater
  • 2 dl rapsolja
  • 100 g ingefära
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk socker 
  • 5 g svartpeppar 
  • 1 st vitlöksklyfta 

Skaldjursbuljong

  • 2 st schalottenlökar 
  • 3 dl vitt vin 
  • 1.5 dl äppelmust 
  • 1 liter Knorr Professional Skaldjursfond 
  • 1 knippe dill 

Sallad

  • 4 st stjälkar av stjälkselleri 
  • 4 st äpplen 
  • 150 g vattenkrasse

Tillagning

Havskräftor

  1. Dela havskräftorna på hälften och pensla med lite olja. 
  2. Krydda med riven vitlök, hackad persilja, salt och peppar. 
  3. Grilla kräftorna hastigt precis innan servering.

Grillade tomater

  1. Skålla tomaterna och dra av skalet. 
  2. Dela tomaterna i mindre bitar.
  3. Värm oljan till 70 grader i en kastrull och mixa tillsammans med ingefäran i ca 5 minuter. 
  4. Sila. 
  5. Blanda ingefärsoljan (spara lite till salladen) och tomaterna tillsammans med rosmarin, salt, socker, peppar och hackad vitlök. 
  6. Låt tomaterna marinera i ungefär 1 timme. 
  7. Grilla tomaterna snabbt på mycket hög värme. 
  8. Spara marinaden till skaldjursbuljongen.

Skaldjursbuljong

  1. Fräs schalottenlök i botten på en kastrull och häll över vinet och äpplemusten. 
  2. Reducera till hälften och slå på skaldjursfonden. 
  3. Koka ihop buljongen. 
  4. Lägg i dillstjälkar och spillbitarna från stjälksellerin och äpplet och låt buljongen dra i ca 20 minuter. 
  5. Sila buljongen och smaka av med marinaden från tomaterna samt salt och vinäger.

Sallad

  1. Hyvla blekselleri och äpple tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. 
  2. Spara överblivna bitar till buljongen. 
  3. Dressa selleri, äpple och vattenkrasse med ingefärsolja och innan servering.

Se också

Recept

Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor

Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.
Recept

Oxfilé med bakade jordärtskockor

Serveras med rödvinssås på rökt märg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.