Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Serveras med skaldjursbuljong med grillade tomater i ingefära, stjälksellerisallad med äpple och vattenkrasse.
Ingredienser
Havskräftor
10 st råa havskräftor
2 msk matolja
2 klyftor vitlök
50 g persilja
Grillade tomater
10 st plommontomater
2 dl rapsolja
100 g ingefära
1 msk rosmarin
1 tsk salt
1 tsk socker
5 g svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
Skaldjursbuljong
2 st schalottenlökar
3 dl vitt vin
1.5 dl äppelmust
1 liter Knorr Professional Skaldjursfond
1 knippe dill
Sallad
4 st stjälkar av stjälkselleri
4 st äpplen
150 g vattenkrasse
Tillagning
Havskräftor
Dela havskräftorna på hälften och pensla med lite olja.
Krydda med riven vitlök, hackad persilja, salt och peppar.
Grilla kräftorna hastigt precis innan servering.
Grillade tomater
Skålla tomaterna och dra av skalet.
Dela tomaterna i mindre bitar.
Värm oljan till 70 grader i en kastrull och mixa tillsammans med ingefäran i ca 5 minuter.
Sila.
Blanda ingefärsoljan (spara lite till salladen) och tomaterna tillsammans med rosmarin, salt, socker, peppar och hackad vitlök.
Låt tomaterna marinera i ungefär 1 timme.
Grilla tomaterna snabbt på mycket hög värme.
Spara marinaden till skaldjursbuljongen.
Skaldjursbuljong
Fräs schalottenlök i botten på en kastrull och häll över vinet och äpplemusten.
Reducera till hälften och slå på skaldjursfonden.
Koka ihop buljongen.
Lägg i dillstjälkar och spillbitarna från stjälksellerin och äpplet och låt buljongen dra i ca 20 minuter.
Sila buljongen och smaka av med marinaden från tomaterna samt salt och vinäger.
Sallad
Hyvla blekselleri och äpple tunt på mandolin och lägg i kallt vatten.
Spara överblivna bitar till buljongen.
Dressa selleri, äpple och vattenkrasse med ingefärsolja och innan servering.
Vi rekommenderar
Recept
Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor
Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.
Vi rekommenderar
Recept
Oxfilé med bakade jordärtskockor
Serveras med rödvinssås på rökt märg.